Reiseblogg fra Travellerspoint

desember 2011

Drøs:

Brødmelet e klart

overcast 8 °C

Der e møje å tenka på før du legge i vei på bådtur to-tri uger om sommaren. Båden ska vera klarerte på adle måder, og du må tenka gjønå ka du trenge onnaveis. Veret på Vestlandet e sånn at du må ha med deg kler for tri årstider - minst.
Når du ska av gårde på ein bådtur så ska vara i hallaent år, allså atten måner, e der jysla møje å tenka på før du kan legga i vei. Det e ein selvfølge at båden e klarerte, at alt elektronisk udstyr, filter og impellere og nødpeilsesender og redningsflåde og olja og kjølevatten og diesel og hydrauliske olja te styringå, VHF-en og AIS-en og flydedraktene og skruejernet og klybetangå e sjekka og e med. Men du må og huska på å ta med kler te ein kver anledning. Spesielt siden turen ska gå te sydlige farvann, og enda opp i ein bådhavn i Middelhavet. Der e det jo et vanligt syn å se folk siddandes på akterdekket i kvide smokingjakke med sjampanjeglasset i håndå, mens lettkledde jenter står og tar seg ud. Så derfor må eg ikkje glømma den kvide lindressen. Det e den eg ska ha på meg på akterdekket når solå går ner øve bådhavnå i Middelhavet, og Kånemor sjenke sjampanje.
Me har fordelt oppgavene, Kånemor og eg. Eg sørge for at båden blir sjippsjeip, mens hu tar seg av det andra. Hu e jysla goe te det, Kånemor. Hu har allerede ført lister øve ka så ska ver med om bord i ett år. Og nå e hu komt te det stadiet der listene ska materialiserast. Der e jo bare drøye tri måner te me drar, så derfor e det viktigt å bjynna å få om bord det så ska ver med på turen.
Brød, for eksempel. Grovt brød! Me ser kje for oss at me klare å spisa bagetter i atten måner, så me har bestemt oss for å baga vårt eget brød. Der e kje steigeovn om bord, men me har kjypt oss ein kjekke gassgrill. På den går der akkurat to brødformer, og me har prøvekjørt brødsteigingå på grillen, og det gjekk heilt flott.
For å gjør det lettvint ska me bruga brødmel så du kan kjøba ferigt på påser. Me har prøvd ud forskjellige sorter, og fonne ud kaffor et brød me lige best, og kaffor et så holde seg best.
I forrige uga hadde de tilbud på akkurat det brødmelet i ein butikk.
Ja, du skjønne tegningen.
Nå står der tyve kilo brødmel klar te stuas om bord. Det går ud på dato i november 2012. Så i løbet av syv måneder fra april må me spisa opp førti bådlagte brød.
Me glede oss!
sveb

Skrevet av KosiEuropa 01:16 Arkivert i Norge Kommentarer (0)