Reiseblogg fra Travellerspoint

november 2011

MY "Kos" rykker i fortøyningene

Fire måneder igjen til avgang - omtrent

semi-overcast 8 °C

Det er ikke fritt for at det også rykker i fortøyningene til oss to som skal av gårde mot det ukjente når vi nærmer oss april 2012. Vi, er ekteparet Ellen Marit og Sveinung, begge AFP-pensjonister, med reiselyst. I lang tid har vi hatt lyst til å gå på elver og kanaler til Middelhavet med egen båt. For to år siden begynte vi planleggingen. For halvannet år siden fant vi båten som vi opplevde var helt perfekt for en slik tur. Det er en 35 fot stor nederlandsk stålbåt av merket Aquanaut drifter 1050AK. Planen er å bo om bord i halvannet år, og da trengte vi en romslig båt. "Kos" har to kabiner med to liggeplasser i hver. Vi kan også gjøre spiseplassen i salongen om til to liggeplasser. Vi har skiftet ut en del av utstyret som var om bord, blant annet kartplottere og VHF. Vi har fått om bord redningsflåte og annet utstyr slik at alt skal ligge til rette for en trygg og kjekk seilas.
Vi har også fått AIS, et automatisk identifikasjonssystem, som gjør at andre fartøy med samme utstyr "ser" oss, og vi "ser" dem. Dessuten kan de som ønsker det, følge oss på turen, og se nøyaktig hvor vi befinner oss, både på nett og på app-er.
Vi to som skal av gårde har en smule ballast med båt og sjø. Matrosen er født inn i "Selskapet" - Det Stavangrske Dampskibsselskab - der faren var ansatt i 49 1/2 år, mange år som mannskapssjef. Derav fulgte mange turer med "våre båder", som det ble sagt. Skipperen har utstyrt seg med Fritidsbåtskippersertifikat, world wide, D5LA og VHF-sertifikat, hos Jan Welde på Båtskolen Poseidon. Skipperen har også tatt CEVNI-sertifikatet, som kreves for å føre båt på Europas indre vannveier.
Turen går i korte trekk fra Stavanger til Arendal. Derfra krysser vi Skagerrak til Skagen. Videre går vi innom noen danske småøyer før vi må innom København. Vi må jo ha med oss en dansk frokost på Kafe Sorgenfri, og nyte lun leverpostei og byens beste fleskestek.
Ved Lübeck inntar vi kontinentet. Vi tar til venstre - for på elver og kanaler brukes høyre og venstre mer enn styrbord og babord, når vi kommer til Elben. Berlin er vårt første mål på kontinentet.
Deretter blir det kanaler vestover til Rhinen, motstrøms sørover til Koblenz. Der tar vi til høyre inn på Mosel. Turen på Mosel skal gå langsomt. Ryktet sier at dette er en svært sjarmerende og vakker del av Europa. Vi kommer innom Luxemburg, muligens en avstikker til Sveits, før vi krysser grensen til Frankrike.
Vi følger Rhonen til Canal du Midi, før vi entrer Middelhavet. Vi vil prøve å komme oss til Spania, før vi finner en havn der vi skal overvintre.
Våren 2013 går turen nordover og vestover på Seinen. Ett mål er å legge til med egen båt langs Seinen under Eiffeltårnet. Så går turen til Belgia, forhåpentligvis med et besøk i vakre Antwerpen. Så står Amsterdam i Nederland for tur, før vi går til Tyskland og Lübeck.
Hjemturen følger omtrent samme rute som nedturen, hvis ikke svenskekysten skulle friste mer.
Planen er at vi skal være hjemme i Stavanger innen 1. oktober 2013. Og skulle reiselysten fortsatt være til stede er det jo en elv som heter Donau. Og den renner vel ut i Svartehavet, så...
L1090010.jpgL1090019.jpg

Skrevet av KosiEuropa 10:08 Arkivert i Norge Kommentarer (3)

(Innlegg 1 - 1 av 1) Side [1]