Reiseblogg fra Travellerspoint

juni 2013

12,3 knops fart - OPP elva Ems i Tyskland!

Tidevannsstrømmen snur opp ned på matrosens og skipperens forestillinger om sjø og vann

semi-overcast 15 °C

Jo. Allså. Her en dag, det vil si, det va på torsdag, da ble allså Kos helt overjidde. Og dette e grunnen:

large_L1140006.jpg

Hun gikk i fra Delfzijl i Nederland, der vi hadde denne utsikten..

large_DSCN1458.jpg

men til gjengjeld så pass til nett at skipperen kunne laste inn bilder...

large_DSCN1460.jpg

og der denne snedne båten, med et ørlite svensk flagg akter, dukket opp..

large_DSCN1464.jpg

mot utløpet av elven Ems i Tyskland, og farten bare økte over Dollardbukten. Oppover elven, allså det vi to om bord normalt ville si va MOD strømmen, økte farten. Jo, både Den Kombinerede Indretning og skipper visste at vi hadde tidevannet med oss, for det hadde vi bereint, men at det va sånn det virkte, visste verken besetning eller Kos.
Tre timer etter lavvann, suste allså Kos oppover elven med 12,3 knops fart, mens motorytelsen tilsa at hun skulle ha hatt rundt 7,5 knop. Med andre ord var tidevannsstrømmen nestem 5 - fem - knop! Oppover elven!
Osså på en helt alminnelig torsdag - før dugurd!
Va det løye Kos va overjidde? Det va vi åg!

Det va litt løye. Nå, i ettertid angrer skipperen på at han ikke la inn et gear til, og lot motoren gå bortimot maks, noe som på flatt hav gir Kos 9 knops fart, for å se hva farten da ville ha blitt. Men, det kan tenkes at det hadde blitt for sterk kost for Kos. Desuten er ikke elva Ems egnet for fartsprøver. Den er ikke noe annet enn et langt og relativt trangt sorpehull.

Men; "kan du husa då me endeligt kom fram, te Amsterdam, å nammenam..."

large_L1130883.jpg

Joda. Både skipper og matros husker det godt. Karen ved siden av oss husker det nok også, der vi satt sammen og hadde denne utsikten.

large_L1130879.jpg

Vi var jo innom det distriktet. Det er nesten vanskelig å unngå, så sentralt som det ligger i Amsterdam. Og karen ved siden av oss kunne fortelle at han hver helg reiste fra sin hjemby i Nederland for å besøke sin mor i Amsterdam. Og hver helg sa moren at han måtte ta seg en tur ut på byen og ta en øl og kikke på damene. Og, som den lydige sønnen han var, så gjorde han det. Så da gjorde vi det sammen med ham!

Vi la til i den største småbåthavnen i Amsterdam - Six haven. Der er det så trangt om plassen at de omtrent må stue båtene i høyden.

large_L1130906.jpg

Havnen ligger på motsatt side av Amstel i forhold til selve byen. Men, det går gratisferje over havnebassenget i et bankende kjør, hele dagen.

Det var mye flott å se på kanalene inn og ut av Amsterdam.

large_L1130932.jpg

Og noen bor slik...

large_L1130872.jpg

Også er det noen som bare vil gå på besøk - eller...

"- Vil dokker kjøba lodd...?"

large_DSCN1305.jpg

Det er et yrende liv på de i alt 100 kilometer med kanaler Amsterdam kan by på.

large_L1130878.jpg

I parentes kan bemerkes at Berlin til sammenlikning har 200 kilometer med vannveier innenfor bygrensene.

Men, selv om det er et yrende liv på og langs kanalene i Amsterdam, er det fullt mulig å ha en stille stund...

large_DSCN1313.jpg

Alle som har båt vet at hvis man går forbi en butikk som selger båtutstyr, ja, så gjør man ikke det. Man går inn, enten man trenger noe eller ikke. Og, når man er innenfor, ja, så er det ikke måte på alt det man trenger. Men, det hender også at man i utgangspunktet trenger noe - flere kart, for eksempel - og da må man finne ut hvor det er en båtutstyrsforretning, og oppsøke den.

Vi fant ut at det var to slike forretninger i Amsterdam, og tok peiling på Datema Amsterdam i Prins Hendrikkade 176. Den viste seg å ligge 15 minutters spasertur fra jernbanestasjonen, og var enkel å finne. Vi går såpass i detalj med dette fordi vi kan anbefale denne forretningen for alle som trenger sjøkart, og som er i Amsterdam. Og da snakker vi om sjøkart for alle farvann som tenkes kan.

For eksempel farvannet rundt...

large_DSCN1308.jpg

ja, riktig, vår egen hjemby - Stavanger. Dette heftet var det første vi så da vi kom til kartbordet. Et hefte med forsidebilde av Vågen i Stavanger. Innehaveren visste da godt at Sjøkartverket lå i Stavanger, og kunne imponere oss med ...

large_DSCN1309.jpg

Så dra ikke forbi denne butikken hvis dere er på vei i båt, for eksempel mot Frankrike, og mangler kart. Han har dem, og i Frankrike har de dem ikke!

large_L1130992.jpg

Vi er jo i Nederland, så vi bare må... En gang til...

large_DSCN1455.jpg

Amsterdam er også dette..

large_DSCN1318.jpg

Besetningen på Kos fikk faktisk besøke Amsterdam to ganger. Først alene, sammen med Kos, og en uke senere sammen med matrosens tremenning, Kirsten, og hennes mellomste sønn, Fredrik.

large_L1130947.jpg

Knut måtte være hjemme i Oslo og passe jobb og de to andre guttene, Eivind og Bendik, pluss hunden Quito. Fredrik hadde ikke så mange ønsker for Amsterdam-turen, bortsett fra å kjøpe et nytt...

large_L1130969.jpg

som hu mor måtte prøve - midt på Damrak!

Skipperen falt nærmest i staver da vakre, myke toner smøg seg fram mellom fotgjengere, fra instrumentet Hang.

large_L1130952.jpg

Vakkert. Instrumentet ble konstruert av en sveitser så sent som i år 2000, og karen på bildet ble noen euro rikere og lommene til skipperen noen euro lettere - og det var verd hver euro!

I Riksgalleriet fikk besetningen på Kos med seg flere av Rembrandts mest berømte bilder. Overraskende var det å møte motivet fra hans mest berømte bilde, "Nattevakten", ute på et lite torg.

large_DSCN1363.jpg

Langt mindre overraskende var det at matrosen "forvillet" seg inn i en skobutikk - og slett ikke at skipperen fant henne igjen i hennes favorittbutikk ...

large_L1130949.jpg

Nå skal det i rettferdighetens navn sies at det er en svigerdatter i hovedstaden som får glede av dette besøket!

Stilig arkitektur i Amsterdam, som overraskende nok ikke har flere enn 750.000 innbyggere...

large_L1130971.jpg

Og enkelte steder i byen trenger man ikke lure på hvor man er...

large_DSCN1368.jpg

Da Kirsten og Fredrik kom, lå Kos i byen Steenwijk lenger nord i landet. Besetningen tok tog til byen, og tok inn på[i] Hotel Dikker en Thijs Fenice. Det kan anbefales på det varmeste, både prismessig, beliggenhet, service og romkvalitet. Dessuten ligger det i samme gate, Prinsengracht, som riktinok er lang, men likevel, som Anne Franks hus.

Vel tilbake i Kos, gikk vi videre nord-østover til Sneek. To grunner til det. Sneek, som uttales "Sneik", skulle være en trivelig by, og dessuten er det byen der Kos ble født for 15 år siden. Underveis måtte vi passere en vippebro, der brovokteren..

large_L1130973.jpg

sto klar på brovingen - i full uniform - med en fiskestang.

I enden av den hang en tresko...

large_L1130975.jpg

der man la de to euroene det kostet å passere broen.

Besetningen på Kos oppsøkte verftet Aquanaut i Sneek, og fikk en veldig hyggelig omvisning av avdelingsleder Fimme Folmer.

Kos ville helst ligge midt inne i byen i Sneek. Dermed måtte vi snirkle oss inn gjennom en trang kanal og passere tre vippebroer.

large_DSCN1407.jpg

der små og ikke fullt så små fartøyer passerte.

Sneek er en sjarmerende liten by, også om kvelden, med sin flotte Waterport.

large_DSCN1384.jpg

I dag, akkurat i dag, 29. juni 2013 er det nøyaktig ett år siden besetningen på Kos sist så fjernsyn. Vi har fjernsynsapparat om bord, antenne har vi også, men vi har ikke følt behov for å se fjernsyn. Forrige gang vi så fjernsyn var da skipperen så finalen i europamesterskapet i fotball. Og forresten. Hva i all verden skal vi se fjernsyn for. Vi har da så mye annet å gjøre. For eksempel å ta i mot noen av våre utrolig flotte venner.

large_DSCN1409.jpg

Astrid og Tor Haver... og...

large_DSCN1410.jpg

Oddrun og Kjell Rangnes!

I et strålende grått og vått sommervær...!

Allså. De satte seg i en bil fredag morgen, og lørdag ettermiddag var de hos oss i Sneek. Mandag ettermiddag kjørte de hjem igjen! Besetningen på Kos er ydmyke og takknemlige for å ha sånne venner, og alle andre venner og familie som har besøkt dem og tenkt på dem disse foreløpig 16 månedene vi har vært underveis.

Den Kombinerede, denne gang i rollen som koldjomfru, og den rollen var det ikke vanskelig å gå inn i, så kaldt som det var, jaffal i første del av ordet...

large_DSCN1399.jpg

Fordekket strålte ...

large_DSCN1395.jpg

og så var det gaveoverrekkelse...

large_DSCN1411.jpg

Kjell er maskinist på "Anna af Sand". I vår deltok skuta i skreifisket i Lofoten, og hadde deretter en eventyrlig seilas tilbake til Stavanger. I Lofoten var det vinter, og hva skal en stakkars besetning da gjøre? Det er for kaldt å holde ølboksen i hånda!
Oddrun visste råd. Hun strikket og tovet ølboksvotter til hele besetningen, så de unngikk frostskader. På grunn av meldinger fra Kos hjem til gamlelandet, om en kald vår og sommer, hadde Oddrun strikket og tovet ølvotter også til matros og skipper. Fantastisk!

Også var det mat etterpå ... på Restaurant Vatikanet...

large_DSCN1417.jpg

Formiddagsmat... eh, mat...?

large_DSCN1435.jpg

åjo, der var maten...

large_DSCN1440.jpg

Bloggen skrives i dag i den lille byen Elsfleth, ved elva Weser. Vi går ut på den i morgen tidlig på høyvann. Vi ligger 34 kilometer opp fra Wesers munning. Likefullt har vannet steget 5,5 - fem og en halv meter - fra lavvann.

Sånn var det på lavvann...

large_L1140008.jpg

Nå går vannet over en tursti, der det normalt ikke skal være vann. Men, på grunn av nordvestlig vind har tidevanet altså også delvis lagt den under vann.

large_DSCN1492.jpg

Lurer på om Kos kommer til å sette ny fartsrekord nedover Weser i morgen formiddag, et slags lite, privat "Blå bånd".

Skrevet av KosiEuropa 11:22 Arkivert i Tyskland Kommentarer (0)

Gouda er flott - gouda er godt!

Og kjører dere forbi Dordrecht - så ikke gjør det! Stopp heller!

sunny 12 °C

Nederland!

large_DSCN1294.jpg

Utpå dagen i morgen - altså søndag - skal besetningen på Kos stemme i - som Børe gjøre det i "Maktå på Straen":

"Kan du husa då me endeligt kom fram, te Amsterdam - å nammenam. Me konne drokna oss i både øl og dram, i Amsterdam, i Amsterdam"!
Nå har ikke vi tenkt å gjøre det bokstavelig - og det gjorde nok heller ikke Børe - selv om Maktå hadde sine bange anelser, men vi skal bli noen dager i denne flotte byen - som vi kjenner litt fra før.
Så, dersom Den Kombinerede Indretning og skipperen hadde vært eiendomsmeklere, kunne vi i kveld ha skrevet at; "vi ligger i havn et steinkast fra Amsterdam"!

Nederland!

large_DSCN1258.jpg

For, det er bare eiendomsmeklere - som gjennom sine eiendomsprospekt - påstår at de kan klare å kaste stein så langt at selv Terje Pedersen - han som en gang satte verdensrekord i spyd med et kast på mer enn 90 meter, og som bare skulle innom OL og hente gullmedaljen, men som ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen, ville ha blitt en smågutt. For vi ligger drøye 10 kilometer fra Amsterdam, men det er altså - i følge alle eiendomsmeklere - bare et steinkast unna Damrak - hovedgaten i Amsterdam.

I Nederland hilset vi på sommeren. Vi har hatt mellom 25 og 30 grader noen dager, men vi har sagt til oss selv at vi skal nok holde ut! Nå har telen forlatt besetningens ben - helt opp til knærne - så nå begynner det å komme seg. Men etter alt regnet vi har hatt har vi fått i vann i knærne, men også det er i ferd med å tørke ut.

Du så mye flott vi har sett de få dagene vi hittil har vært i Nederland.

L1130861.jpg

En norsk vimpel, for eksempel!

Samt, flere små og litt større en små byer. Den flotteste havnen vi ha vært i til nå på vår ferd er havnen i Dordrecht.

large_L1004761.jpg

Der hadde Kos fine dager..

large_L1004765.jpg

To broer måtte opp for å komme inn i indre havn, og dermed også opp da vi skulle forlate denne trivelige, lille byen.

large_L1130836.jpg

Trivelige miljøer...

large_L1004754.jpg

og en veldig hyggelig havnemester - slik alle havnemestre vi har møtt på vår vei har vært.

Fra Dordrecht gikk turen til ostebyen Gouda. Kjør heller ikke forbi den byen, om dere skulle være på de kanter. Den er verd et besøk.

Et flott rådhus..

large_DSCN1277.jpg

..på kjøretøyet skal brudefolk kjennes...

large_L1004818.jpg

En Bentley!

I tillegg til ost kan man også få seg et lite kakestykke og et hyggelig smil på veien...

large_L1004811.jpg

Og ta nå for all del en ruslerunde i byen.

large_DSCN1299.jpg

kikk nedom museumshavnen..

large_L1004809.jpg

Gå i de trange gatene..

large_DSCN1291.jpg

opplev unger i lek i trafikkfrie gater...

large_DSCN1289.jpg

og slå av en prat med dem som forårsaket smaksløker på videvanke, på grunn av herlig duft av grillede lammekoteletter...

large_DSCN1292.jpg

Nyt de flotte miljøene langs kanalene...

large_DSCN1282.jpg

sitt for all del ned på et eller flere av de trivelieg serveringsstedene som omkranser torget, og nyt husfasadene..

large_DSCN1281.jpg

Stikk innom en kunstner eller to...

large_DSCN1268.jpg

og forundre deg over hva som vil skje hvis vannet i kanalene skulle stige noen centimeter til...

large_DSCN1286.jpg

Og glem nå ikke hvorfor du er i Gouda. For å kjøpe goudaost, selvfølgelig. Det er flere forretninger å velge mellom. Noen er sånn blanding av ost, tresko, prospektkort, t-skjorter - og sånn. En er helt enestående - som den vi valgte.

large_L1004825.jpg

Det er forretningen med størst utvalg av oster i Gouda.

large_L1004824.jpg

Smaksprøver på omtrent alle ostene de hadde, men matrosen var ikke alltid like overbevist om at det var denne vi skulle ha...

large_L1004830.jpg

Men, det var jo så mye å velge i..

large_L1004822.jpg

Og hvis man ikke klarte å velge selv, var andre kunder svært behjelpelige med råd og vink...

large_L1004835.jpg

Vi måtte jo ha vellagret goudaost..

large_L1004831.jpg

Mmmmmm...!

large_L1004832.jpg

Ja, osten allså...

Og dermed gikk vi om bord og lot det stå til...

large_DSCN1303.jpg

Herrrlig!

Så gikk turen videre over et par sjøer der disse elendige seilebåtene ikke gjør annet enn å skape rot. De seiler og krysser og bauter og slår og de splitter sine og andres bramseil og gjør livet rett og slett utrivelig og forvirrende for en stakkars motorbåtskipper, som har alt ansvar på sine skuldre for at det ikke skjer noen sammentreff mellom seiler og Kos.
Det gikk godt!

Men ellers så vi mye kjekt underveis. Dette,

large_L1130843.jpg

som viste seg å være en bygning... Dette,

large_L1130853.jpg

som jo er en grei måte å fortøye på....

Mye som skal fraktes...

large_L1130855.jpg

noe vi antok var en gedigen borekrone.

Vi har vært på store kanaler - med ganske store forhold, som her, ikke veldig langt fra Rotterdam...

large_L1130847.jpg

Langt triveligere er det å rusle av gårde i slike omgivelser.

large_L1130865.jpg

Og i morgen altså:

"Kan du husa då me.......

Skrevet av KosiEuropa 13:10 Arkivert i Nederland Kommentarer (1)

Rett fram - og deretter opp og ned i Belgia...

Nederland neste - og der blir vi nok en stund...

sunny 20 °C

large_L1130738.jpg

Joda, rett fram. Rett og slett på slep - etter en løyen båt som gikk på strøm - som en trolleybuss - og ble trukket fram med kjetting - mens vi hang bak og dinglet, jaffal i starten.
Vi ble slept gjennom en tunnel - mørkt som om natten -

L1130742.jpg

i 5 kilometer - som tok halvannen time - siden vi var eneste båt. Normalt, når det er flere båter i tunnelen.
Da vi kom ut av tunnelen var det kvelden for oss. Det var langt til neste formelle havn, og slusene til den havnen ville stenge ganske snart, så det ble en natt i det grønne...

large_L1130756.jpg

Og det hadde vi rett som det var, uten strøm og og vann og andre herligheter enn oss selv.

Været har ikke vært på vår side siden vi forlot Middelhavet. Når vi i tillegg har måttet ta ned kalesjen på grunn av lave broer, har det vært litt vått...

large_L1130690.jpg

Men, vi har møtt gode venner underveis, som har hatt glede av restene av bagettene..

large_L1130700.jpg

Og, vi møtte Audny og Øyvind Krovik fra Kopervik, som er på vei sørover i sin Sandvik 945 - for andre gang, og vi fikk en hyggelig ettermiddag og kveld sammen...

large_DSCN0987.jpg

Skipperen på Kos har dårlig kontroll på det som skjer under kjellerlemmen om bord. Han kan navigere så pass at han kan finne veien fra Li til Barcelona, men da er han avhengig av at det som er i kjelleren oppfører seg skikkelig. Men, han har lært, blant annet av sin gode venn maskinist Kjell Rangnes på "Anna af Sand", at han må peile oljen, kontrollere kjølevannet og sjekke sjøvannsfilteret, så da gjør han det - hver morgen!

large_DSCN0989.jpg

Blant annet derfor kunne Den Kombinerede Indretning en dag skifte ut det franske gjesteflagget med det belgiske...

large_L1130763.jpg

Noen kilometer og sluser senere dukket dette opp i baugen...

large_DSCN1007.jpg

Vi visste at det var en båtheis, som skulle bringe oss 73 meter opp i terrenget. Oppe til venstre kan dere se kammeret vi skal inn i. Det må bare komme ned først, med båtene som skal fires ned.

Vi gikk inn - som vanlig - etter nyttetrafikken - denne gang etter "Louis".

large_DSCN1031.jpg

Vi merket egentlig ikke at vi ble heist så pass høyt opp, før vi så ut akterover, fra kanalen vi kom i fra...

large_DSCN1041.jpg

Åtte minutter tok det, før vi var klar til å forlate badekaret vi hadde vært i på vei opp.

large_DSCN1043.jpg

Vi ruslet ut i akterenden på "Louis", før vi selv kunne se vårt eget akterparti, og er det jammen ikke ofte noen klarer - uten speil - og flagget og heisen vi hadde vært i - underveis på en akvadukt med motorvei langt under oss til babord og en liten by under oss til styrbord.

large_DSCN1062.jpg

Vi var på vei mot Brüssel, og fikk oss en liten overraskelse som var 1400 meter lang og 67,5 meter høy. Vi hadde registrert disse målene på kartet, men hva det var vi skulle utsettes for ante vi ikke. Var det en ny heis eller var det en ny tunnel? Skulle vi opp eller ned? Vi fikk ingen av delene til å rime. Den Kombinered Indretning har høydeskrekk. Det er derfor hun ikke følges med en høy og mørk, men tvertimot med en sped gutt som aldri fikk tilbud om å gå inn i Garden, på grunn av noe feil med øynene.

De sto for nær bakken!

Vi ble ikke klokere da vi nærmet oss hemmeligheten, og vi og så dette:

large_L1130798.jpg

Jaha. Har det tårnet der noe med oss å gjøre, eller er det en bauta som Dø Gåål, SjisgardøStæ eller Ludvig kators hadde fått reist for å ta vare på sitt ego og sin fortreffelighet?

Langtifra. Det hadde noe med oss å gjøre. Men det var bare det, at da vi kom nærmere, så vi liksom ingen fortsettelse.

large_DSCN1071.jpg

Vi fikk den samme følelsen som sjøfolk hadde før Columbus - eller hvem det nå var - bestemte at jorden er rund. Vi følte at her stopper verden. Der framme er det en kant og deretter ingenting annet enn et uendelig stup.

Skipperen kikket ned fra kanten til styrbord:

large_L1130799.jpg

Jo, verden fortsatte visst nedentil, men hvordan i all verden skulle vi komme oss dit ned?

large_DSCN1093.jpg

En port til verdens avgrunn åpnet seg, og vi fulgte etter lasteskipet "Nebraskar" inn - i et kjempestsort badekar.
Forut for badekaret fikk skipperen se dette:

large_L1130800.jpg

Det var en 1400 meter lang slak bakke, med to skinnepar, med plass til to badekar, en slags Fløybane. Ned dit skulle badekaret vi var i skli eller rulle - for dette badekaret hadde hjul...

large_DSCN1105.jpg

Den Kombinerede, som også opptrer som fotograf under turen, hadde truet med å gå under dekk i forrige heis, uten å gjøre det, med truslene om å gå i dekning hang og slang i luften over det belgiske Fløybadekaret. Men, hun lot det stå til. Det gikk fint, så lenge hun kunne se akterover.

large_DSCN1082.jpg

Og det kunne hun jo. Vi skled nedover de 1400 metrene med en fart av 4 kilometer i timen

large_DSCN1098.jpg

i et slikt badekar...

large_DSCN1102.jpg

og kunne etter rundt 20 minutter si nana.

large_DSCN1112.jpg

"Jeg har sett Grand Place i Brüssel", synger Lillebjørn Nilsen i den flotte visen "Alexander Kiellands plass". Den visen har også skipperen på repertoiret, men han har altså skrønt og løyet hver gang han har sunget den, inntil nå. For nå har også han sett Grand Place i Brussel!

large_L1130812.jpg

Det står dårligere til med troverdigheten i neste strofe; "... og Syntagma i Athen...". Men, den får vi se en annen gang.

Vi hadde egntlig bare fire "møster" i Brüssel. EU-parlamentet, Grand Place, atomet fra Verdensutstillingen i 1958 og Manneken Pis. Den som skriver denne bloggen, skal ikke nevne navn, det er skipperen alt for fintfølende til, bare vil ha understreket at det var den andre som ville se Manneken Pis. Den som skriver er langt mer varsom i ordvalget og ante knapt hva det var Den Kombinerede snakket om.
Vi fikk se tre av de fire "møstene". Den fjerde ble underslått av Brüssels vakre forsommervær - i slutten av mai det Herrens år 2013!

large_DSCN1127.jpg

Men, det er nok vanskeligere å ta knekken på EU-parlamentet...

large_L1004741.jpg

og vakre piker ved inngangen...

large_DSCN1133.jpg

Den så mye omtalte Manneken Pis ble behørig fotografert av den om bord som ønsket å se vidunderet...

large_L1130818.jpg

Og slik tar Brüssels stolthet - byens svar på Vigelands og Oslos "Sinnataggen" - seg ut på nært hold.

large_L1130817.jpg

Dagen startet med tåke og småregn. Men, plutselig sluttet det å regne lite! Det datt ned. Brüssels gater ble til bekker og elver, noe som førte skipper og matros innomhus på en trivelig restaurant.

large_DSCN1122.jpg

Ingen av oss er dessert- eller kakemennesker. Men, er man i Belgias hovedstad så får man vel for skams skyld bestille en belgsik vaffel - på deling - til dessert!

large_DSCN1124.jpg

Vi er begge redd for at dessertkokken ble lei seg da hun eller han så hva som kom i retur til "skrubben" på kjøkkenet. Det var det meste av det som kom inn på bordet vårt.

Antwerpen neste! Der gikk det norske flagget til topps i bygget til havnesjefen da vi hadde fortøyet, akkurat som i Brüssel.

large_DSCN1208.jpg

Veldig trivelig og flott gest, som vi aldri opplevde i Frankrike. Men, i Berlin skjedde det samme, pluss i havnen der vi nå ligger - i Tholen i Nederland.

Antwerpen er flott og trivelig by. Der har skipperen vært to ganger, første gang på jobb i forbindelse med Tall Ships Race i 2004. Matrosen har vært der en gang tidligere, og vi er enige om at den gamle delen av byens sentrum er en sjarmerende opplevelse. Et utall restauranter, inne og utendørs frister de mange turistene, også i kjøig og vindhardt vær som vi hadde.
Det er mye som skjer, en parade, for eksempel, med hornorkester i fronten...

large_DSCN1152.jpg

Deretter kom de det handlet om: Byens "Barteforening"!

large_DSCN1153.jpg

Så datt vi opp i noen flotte jenter i middelalderdrakter som av alle ting sang: "Eight days a week" av The Beatles!
Kunne Kos´Beatles-frelste skipper stå i mot?

large_DSCN1192.jpg

Absolutt ikke! Han slang seg på ett vers...

Nederland er kjent for sin genever, men Belgia er nok ikke langt borte. I Antwerpen fant vi tilbake til dette stedet, som vi kunne huske - fikk dere det med? - som vi kunne HUSKE fra forrige gang - og gangen før!

DSCN1197.jpg

Di vaj gjooodej ajlle schjammenchsj....

Etter slike utskeielser er det for bot og bedring. Antwerpen har en fantastisk flott katedral.

large_DSCN1159.jpg

med flotte glassmalerier og fire store originale malerier av Antwerpens største sønn Pietro Pauolo Rubens.

large_DSCN1172.jpg

I kuppelhimlingen, 43 meter over bakken, ser vi dette, som riktignok ikke er av Rubens, men likevel...

large_DSCN1169.jpg

Den Kombinerede Indretning og skipperen har begge sans for å tenne lys - for hverandre - for familen - for framtiden - eller for naboens katt. Vi irriterer oss begge over den tiltakende skikk - nei, uskikk - det er å bruke T-lys, ofte nå innpakket i rød plastbeholder - i Europas katedraler. Det verste er likevel det siste påfunnet: "Legg på 50 cent - trykk på knappen - så tennes en lommelyktpære"!
Never - never in mai leif!

Det finnes røde T-lys også i katedralen i Antwerpen, men det finnes også et sted med ordentlige, hvite stearinlys. Så der tente vi lys for en trygg, videre seilas...

large_DSCN1184.jpg

og for hverandre...

large_DSCN1186.jpg

Mange byer har hesteskyss for turister. Også Antwerpen.

large_DSCN1203.jpg

Her foran byens vakre og flaggsmykkede rådhus. Og disse hestene er trolig musikalske. Skipperen har øre for rytmer, og han hørte hesteparet komme gjennom en brosteinbelagt gate:

"Klakk, klakk, klakk, klakk, klakketi, klakketi, klakketi, klakketi, klak-ke-ti, klak-ke-ti..."

Fantastisk!

Også det norske flagget var å se på rådhuset...

large_DSCN1212.jpg

Det var liv og røre på byens torg, som er omkranset av restauranter. Disse...

large_DSCN1213.jpg

var finere å se på enn å høre på. Juniorkorpset til Våland skolekorps spiller bedre - for der spiller Fredrikke - ett av våre fire flotte barnebarn!
Sådetså!

Men det var mer flott å se på markedet...

large_DSCN1214.jpg

Ja, og den sedvanliga "styttå"...

large_DSCN1222.jpg

Antwerpen har en utrolig stor havn, med voldsom skipstrafikk. For å illustrere dette tar vi med et bilde av kartplotteren vår, der AIS-en viser skip som en svart trekant. Og husk, dette er bare en liten del av havnen i Antwerpen.

large_L1130822.jpg

Ja, det var visst alt for denne gang.

Nei, forresten. Nevnte vi ikke at vi nå var kommet til Nederland.....

large_L1130826.jpg

Skrevet av KosiEuropa 10:32 Arkivert i Belgia Kommentarer (0)

(Innlegg 1 - 3 av 3) Side [1]