Reiseblogg fra Travellerspoint

mars 2013

DRØS:

SYDEN! Der ska vera varmt i Syden!

rain 12 °C

SYDEN:
Sol, blåe himmel. Varmt.
SYDEN:
Paraplydrinkar på udekafeer.
SYDEN:
Me har lov te å klaga øve varmen. Me ska vera solbrende på skuldrene, ha ildrøe nase, me ska flassa av på ryggen.
SYDEN:
Me ska spisa dårlige mad på typiske turiststeder, der der e sånn "Billed-av-mad-meny" på fortauet, og me ska syns at det smage herligt.
SYDEN:
Korte boksa, t-skjorta når me går i gadene, men ellers bare ta oss ud med bare øvekropp, hvis me e så pass høge og mørke så skipperen på Kos e!
Ja, eg glømde det der med muskuløse i tillegg. Skipperen e kje akkurat det, men an e någe så hørres mesten likt ud: Muskelløse...
SYDEN:
Mennene ska se på lettkledde damer, så svinse forbi, enten i bikin på strendene eller i lauslige antrekk, med sjenerøse udringningar, rondt om i gadene. Damene ska kunna se på på de høge og mørke og muskuløse mennene, i tangabadebokser eller et aent antrekk så ikkje øvelade så møje te fantasien.
SYDEN:
SYDEN?
Ja, kor e den der SYDEN, så adle snakke så flott om, så ska vera så gjeve og flotte?
Ein ting vett eg. An må ligga ein plass sør for Skjeringå i Hillevåg. Og hvis eg nå sko ta litt kraftigt i, så må vel SYDEN vera sør for Lista og kanskje sør for molboane i Ebeltoft i Danmark òg?
Og tar eg ekstra kraftigt i, så ville eg vel sei at Middelhavet - det hørre vel med te det me definere så SYDEN. Gjør det ikkje det?
For eksempel Middelhavskysten av Frankrike må vel vera SYDEN vel..?
Men, eg e jo der. I Middelhavet. Kånemor òg! Men e me i SYDEN, sånn så SYDEN ska vera?
Ikkje ein plass.
Her e der kje ei einaste lettkledde dama. Damer i bikin e bare et fjernt minne, så skipperen må anstrenga seg for å hala fram gjøna alt rodet der i håve hans, og fram te an får det på netthinnå. Og, når det e komt så langt, virke det mesten så et rusk på aua.
Hallnakne menner i tangatruser eller i sexy sjårtsar e det og lenge siden Den Kombinered Indretning har lagt auene på. Hu såg langt flerne nakne menner i Tyskland i fjor sommar, enn hu kan drømma om nå, når me i SYDEN.
For, i Tyskland i fjor, på kanalane og elvene med då tog oss fram på, og havnene me la te i, va der ei løyen mode. Mange menner fekk det for seg at de va så stilge og deilige at de bada nakne, sprada rundt på båden nakne, eller tog seg ein tur på bryggå bare i onnebokså. Gamle menner og. Og Kånemor hu fekk med seg de fleste.
Eg såg kje ein einaste nagen mann, og liga holden va eg. Men, eg såg kje ei einaste nagen dama heller. Damene i Tyskland e anstendige mennesker, i modsetning te mennene.
Men, allså. SYDEN.
Me e jo i SYDEN, men der e kje någe av det me forbinde med SYDEN.
Jo, forresten. I SYDEN e der vel folk så brettseile eller brettror, eller ka det nå hette. Og det såg me i dag.

large_L1130144.jpg

Det va det fysste levande vesenet me såg då me gjekk inn på Canal Rhone de Sète fra Sète mod Aigues Mortes. Men i våddrakt.. I SYDEN?

Jo eg forstår an.
For, der e kaldt i SYDEN!

large_L1130145.jpg

Skikkeligt kaldt, e der i SYDEN!

large_L1130146.jpg

Bestefarsskjorta med lange armar innerst. Wyvern-jomper, Poseidon-flees-jakke og Tall Ships jakke ytterst. Sexy caps fra Bergens stolthet, "Statsraad Lehmkuhl", der e møje flott og sexy i Bergen, tovte sokkar på beinå, oppå ei puda og pledd på knenå, hansker, pluss at eg kledde på meg et tøft uttrykk i trynet, så det sko se ud så eg sto te rors på ei seilskuta i nordis-havet. Ligavel kulste eg - i
SYDEN!

12 grader og reggen!

I SYDEN!

Jaja.

sveb

Skrevet av KosiEuropa 10:17 Arkivert i Frankrike Kommentarer (0)

Har dere Sète på maven...?

Kos tok franskekysten i et jafs. Gikk fra Portbou i Spania til Séte

storm 13 °C

Vi håpte at dere hjemme skulle få et skikkelig lavtrykk, for da ville vi få et høytrykk over oss i Middelhavet. Det er nemlig sånn det er. Nord- og sør-Euopa står i motfase sånn værmessig. Derfor har vi hatt det kjølig, til Middelhavet å være, samt svært ustadige vindforhold, mens dere hjemme har kost dere med høytrykk og kaldt og stabilt vintervær. Dere har trolig ikke ofret oss her sør en tanke, selv om vi er svært avhengige av flatt hav, når vi skal gå drøyt 150 nautiske mil I Middelhavet, før vi kommer oss inn på kanaler og elver.
Vi forsøkte oss ut fra havnen i Sant Feliu de Guixols en morgen, men returnerte umiddelbart. Bølger på 2-3 meter er ikke noe for motorbåten Kos og dens besetning. Dagen etter kom vi av gårde i litt "gammale sjø", men det gikk. Vi hadde som første mål en havn en halv times gange nordover, men gikk forbi. Vi gikk også forbi neste havn etter en time. Etter snaue to timer tok vind og dønninger en tidlig påskeferie. Havet ble flatt og speilblankt, og den ene mulige havnen etter den andre forsvant i kjølvatnet.
Cap Creuz lå foran oss og fristet. Cap Creuz er neset der Pyrineene kommer ut i Middelhavet. Cap Creus var stedet skipperen på Kos hadde stor respekt for da reisen ble planlagt. Det var der han hadde lest at kraftige vinder - tramontana - Spanias svar på den franske mistralen - kom feiende på et øyeblikks varsel, med voldsom kraft.
Havet var flatt, varslene var gode, det fikk vi bekreftet på telefon fra John Johannessen, som fortsatt lå i seilbåt i Premià, og som sjekket været for oss på internett. Så vi satte kurs for Cap-et, og rundet det i fin stil i vindstille og med små bølger. Deretter ble kursen satt rett mot Portbou, siste spanske havn, en halv nautisk mil fra grensen mot Frankrike.

large_DSCN0249.jpg

Dette er det vi ser fra havet av Portbou. Vi var innom i august i fjor høst, på vei sørover, men bare for å fylle diesel. Vi ante ikke hvordan byen var. Denne gang ble vi liggende over ett døgn fordi tramontana slo til for fullt.

large_L1130121.jpg

Nei, det viser ikke skikkelig hvordan det blåser. Men, det blåste så kraftig at Den Kombinerede Indretning og skipper måtte legge seg godt framover, omtrent som bodøværinger må gjøre når det blåser som verst i hovedgata, for å kunne bevege seg framover.
Vi benyttet anledning til å gjøre nødvendige, helsemessige innkjøp.

large_90_DSCN0241.jpg

Blant annet til den yngre garde på hjemmefronten...

large_DSCN0242.jpg

samt til å se oss litt rundt i Portbou.

large_L1130120.jpg

Kirkegata, for eksempel.....

large_DSCN0232.jpg

og en skulptur...

large_DSCN0230.jpg

Og vi fikk besøk av noen dansker vi traff i byen, dansker som hadde hus i nabobyen, på fransk side..

large_L1130125.jpg

Dagen etter var et flatt hav. Like utenfot moloen forberedte Den Kombinerede flaggkvartermester vår ankomst til Frankrike...

large_L1130126.jpg

Det spanske og det calalanske flagget ble firt, og det franske gjesteflagget gikk opp. Målet lå to-tre timers gange nordover franskekysten. Greit å ta korte strekninger i Middelhavet, som vi gjorde sørover.

Vi fikk se forskjellig ting vi ikke så på sydgående...

large_L1130137.jpg

snøkledde La Massane, som med sine 802 meter tok seg praktfullt ut...

large_L1130138.jpg

Ja, så lå nå havet der, smilende og innbydende. Vi endret kurs både en og og ganger, og gikk forbi planlagte mål for dagen. Værvarslene var på vår side, vi visste det, men visste også at det endrer seg fort i Mddelhavet. Derfor hadde vi alltid en havn innenfor rekkevidde, sånn omtrent maks en til to timers gange. Vi var til tider så langt fra land at vi ikke hadde dekning på mobiltelefonen, men det sier nok mer om mobiltelefonnettet i Frankrike, enn om oss. Vi var på det meste ikke mer enn drøyt fem nautiske mil av land, sånn omtrent en norsk landmil. Også...:

Hm. "Nå er det bare halvannen times gange til Cap D´Agde, skal vi..."
Det skulle vi absolutt.
Og havet var fortsatt fint, så....

"Nå er det bare halvannen time igjen til Sète, og da er vi ferdige med Middelhavet, skal vi..."
Vi skulle det. Og for å si det slik at alle forstår det:

Når vi kan gå med motorbåt i ni timer i strekk, og skipperen kan tisse stående underveis, uten å søle en dråpe, da er det lite sjø i Middelhavet!

Og dermed fikk vi Sète i siktet...

large_L1130140.jpg

Vi luntet inn i havnen, etter å ha sluppet fram trålerne som stimet inn fra havet med sin fangst.
Den Kombinerede Indretning foreviget vårt siste minne fra Middelhavet...

large_L1130142.jpg

før vi trøtte og svært godt fornøyet fortøyet i en havn vi kjente fra i fjor sommer, da vi fikk vårt første møte med Middelhavet, nettopp i Sète.

Forskjellen var bare at den gang, gikk vi rett i bad i Middelhavets blå bølger, fra en liten strand like utenfor havnemoloen. Denne gang var ikke stranden og havet like innbydende...

large_DSCN0251.jpg

I morgen, lørdag, legger vi i vei nordover på kanalen. Første mål er Aigues Mortes. Fin by, som kan anbefales.

Skrevet av KosiEuropa 12:19 Arkivert i Spania Kommentarer (0)

Nana Premià de Mar.....

Kos er på vei hjem - men skal innom Paris og Amsterdam først...

overcast 18 °C

large_DSCN0212.jpg

I nesten sju måneder har dette vært adressen vår. Pantalan F - nummer 23. Der har Kos ligget og kost seg, som vi har gjort i Marina Premià. Det var vemodig å ta farvel med gode venner, med omgivelser, med opplevelser som har gjort oss godt.
Det var vemodig å forlate havnen...

large_DSCN0214.jpg

Det var vemodig å se Premià de Mar forsvinne aktenfor oss...

large_DSCN0224.jpg

Lite vet vi om framtiden, men en ting vet vi:

Vi skal tilbake hit - kanskje allerede til høsten, med da med fly.

Vi har hatt det kjempeflott her, men gleder oss veldig til hjemturen. Planen var å dra rundt 15. mars, og sånn ble det. 15. var det vindstille, men store bølger i Middelhavet fra sterk vind fra dagen før. Vi har lært oss å bli liggende i havn ett døgn etter at vinden har gitt seg. Så klokka 09.00 16. mars gikk vi ut av havnen, og ut på et speilblankt Middelhav,

large_L1130108.jpg

Målet for dagens etappe lå 35 nautiske mil mot nord-øst, Sant Feliu de Guixols, en havn vi kjente fra turen sørover i august. Da vemodet slapp taket, syntes skipperen at det var herlig å være underveis igjen...

large_L1130109.jpg

Den Kombinerede Indretning, så veldig fram til turen i Middelhavet var unnagjort. Hun stoler ikke på Middelhavets lunefule vinder. Dessuen gleder hun seg til å få ta i bruk de nye sluseskoene...

large_L1130113.jpg

De vil være gode å ha, når hun skal entre sleipe leidere i sleipe slusevegger...

Det ble en silkestart på første etappe på hjemturen, som ville ta 4 1/2 time...

large_L1130111.jpg

Etter 3 timer frisknet vinden til, og den siste timen var det noe rufsete sjø, som Kos og besetning tok på strak arm, men godt å komme i havn.

Nettet i havnen er elendig, så vi må oppsøke byens utesteder for å få skrevet bloggen. Og det er helt i orden, for det er en trivelig by.

PS

Nå virker AIS-en vår, og dere som har lyst å følge oss på ferden gjør lurest i å finne oss på vesselfinder.com. Den er bedre enn Marinetraffic.com Men, vi har den bare på mens vi går. I havn slår vi av instrumentene, så sender vi ikke.

DS

Hasta pronto!

Skrevet av KosiEuropa 05:11 Arkivert i Spania Kommentarer (0)

Barca! Barca! Barca! Messi! Messi! Messi!

Kos er klar for avgang fra Premia de Mar - setter kursen mot Paris

sunny 22 °C

large_L1130044.jpg

Her ser dere tre glade gutter, bestefar til Herman og far til Thomas. De er her...

large_L1130040.jpg

på Camp Nou - hjemmebanen til Barca! Altså til FCBarcelona - som er "més que un club" - altså mer enn en klubb. Dette var stort for oss alle tre, så vi tar en reprise:

large_L1130048.jpg

Her ser dere de tre gladeste tilskuerne blant de 70.000 som var til stede her..

large_L1130045.jpg

på Camp Nou - denne lørdagskvelden da Barca møtte Deportivo la Coruna!

Vi var der for å se ham...

large_L1130047.jpg

Fàbregas og..

large_L1130058.jpg

Dani Alves - til høyre her, en god målmann hos Deportivo

large_L1130052.jpg

og ikke minst Barcas nummer 8...

large_L1130086.jpg

Iniesta.
Ja, og så trollmannen selv, den lille magikeren, som er kåret til verdens beste fotballspiller de siste fire årene ...

large_L1130068.jpg

MESSI!

De tre musketerer, Herman, Thomas og bestefar var svært skuffet da lagene inntok banen. Verken Messi eller Iniesta var å se. En trøst var det at de alle hadde sett nummer 10 på ryggen av en spiller, da lagbildet ble tatt like før kampstart. Musketerene antok at både Messi og Iniesta ble spart en smule, all den tid Deportivo hører til de svakeste lagene i ligaen.
Nå skulle det vise seg at Deportivo bet godt fra seg, mens Barca slet med å få mål. Laget burde ha klart å få ballen i mål både to og tre ganger i første omgang, men en god målmann hos Deportivo hindret det meste. Kjekt var det at utskjelte Alexis var mannen som laget Barcas første mål. Barca-tilhengerne er enige om at han er en god fotballspiller, men en spiss skal lage mål. Det gjør Alexis sjelden.
Så, et lite stykke ut i 2. omgang - til enorm jubel fra tribunen - entret Mr. Magic banen!

large_L1130078.jpg

Deretter kom Iniesta innpå, og det ble umiddelbart mer fart og trøkk i Barcas angrepsspill. Til tider ser Messi nærmest uinteressert ut. Han rusler litt rundt,

large_L1130068.jpg

mottar og leverer ballen småpent fra seg. Andre ganger står han der med ballen, med motspillere rundt seg på alle kanter, for så, utrolig kjapt gjøre det ingen eventer: Han lurer av sine de to-tre nærmeste motspillerne

large_L1130062.jpg

finter ut den fjerde...

large_L1130076.jpg

går direkte på mål, en kjapp pasning til medspiller, litt vegg-fotball, og så, noen sekunder senere ...

large_L1130079.jpg

tar han i mot gratulasjoner fra medspillere - for nok et mål. Her er det Alexis - som gratulerer.

Denne seieren gjorde godt for våre gode venner, far og datter, Narcis og Montserra, som begge er catalanere på sin hals, og som begge er så sterke Barca-patrioter at det grenser til en sykdom, som de verken vil eller kan kurere, selv om de begge er leger. Før denne seieren hadde Barca tapt tre kamper på en måned. Siden de begge vet at skipperen på Kos er Beatles-fan, sendte de følgende melding til skipper og Den Kombinerede Indretning på Kos:

"It´s been a hard months night"!!

Etterfulgt av denne tegningen, fra Narcis...

large_img011.jpg

Vi tilgir dem så gjerne at de ikke har fått med seg at Paul var venstrehendt!

Mens guttene var på fotballkamp, gikk jentene på flott flamencoshow i Palau de la Musica.

large_DSCN0200.jpg

Skipper og Den Kombinerede Indretning hadde nemlig besøk av sønn Thomas, svigerdatter Christine og barnebarna Fredrikke på 10 og Herman på 6 år. Vi bodde sammen i innleid leilighet like ved Palau de la Musica, i hjertet av den gamle bydelen i Barcelona. Vi hadde ikke sett dem på et helt år så...

large_L1130030.jpg

det va veldig kjekt å se dem..

Og gjensynsgleden var stor ...

large_L1130031.jpg

I dagene før de kom hadde vi uvær i Premià de Mar. Det blåste sterk kuling, og bølgene slo over moloen. Likevel dristet folk seg ut på moloen, noe som førte til redningsaksjon.

large_L1130026.jpg

Noen hadde sett en person på moloen, men det ble ikke klarlagt om han hadde kommet seg i sikkerhet eller var tatt av bølgene.

Det var derfor veldig kjekt at været viste seg fra sin beste side, med opp til 21 grader mens familien var samlet i Barcelona.

large_L1130035.jpg

Ramblarusling må til, og mat må man jo ha...

large_DSCN0137.jpg

Dette er det siste besøket vi får i Barcelona. Nå er MS Kos og hennes besetning snart klar for avgang fra Premià. Hvis værmeldingene slår til går vi fredag. Da har vi 200 nautiske mil I Middelhavet før vi er tilbake i Sète i Frankrike. Der går vi inn på kanal-og elvesystemet i Europa, med Paris som det første målet.

Dagene med familien gikk utrolig fort. Programmet blir jo litt tett, når man skal få med seg det mest nødvendige, shopping, for eksempel...

large_L1130104.jpg

En god frokost hører med...

DSCN0131.jpg

for ikke å snakke om en god latter...

large_B740865D2219AC6817B69A573D1C1381.jpg

en tur langs stranden, barbeint i mars, og solen skinner sånn at det ikke gjør noe om bølgene kommer raskere enn ventet, og buksebeina blir søkkvåte...

large_L1130098.jpg

Selvsagt måtte vi også ha et god måltid på havnerestauranten vår - Offu -

large_L1130093.jpg

nå - etter at eierne, Fabien og Ramirez er kommet tilbake etter en 6 ukers velfortjent ferie i Uruguay, hjemlandet til Ramirez.

Tibidabo er et "møst", jaffal når unger er på besøk. Denne høyden stiger 500 meter over Middelhavets bølger, og har en utrolig flott utsikt.

large_L1004528.jpg

På toppen ligger en gammel fornøyelsespark med fin karusell...

large_B992A3282219AC6817B404D0EBFBE149.jpg

og med...

large_DSCN0176.jpg

ja, allså, nok en karusell.

For å komme opp kan man ta en flott, gammel trikkevogn, som blir temmelig trangbodd på fine vårdager...

large_DSCN0145.jpg

Så er det over i fløybanen - en Funicular..

large_L1004524.jpg

som trekker oss til topps.

Det er klart at man må utnytte høyden og de mulige nervepirrende øyeblikk man klarer å framskaffe, når parken ligger slik den gjør. Så et fly..

large_L1004539.jpg

gjør seg jo godt. Og inne i det befant det seg to kjente ansikter...

large_L1004538.jpg

Fredrikke liker høyder og fart, mens Herman og mor synes det er mye kjekkere å bli våte...

large_DSCN0189.jpg

Radiobil er jo en vinner, både for voksne og barn...

large_L1004547.jpg

og en berg- og dalbane, selv om det egentlig var lite både berg og dal, men mer sving, var også kjekt.

large_L1004552.jpg

Den var nok noe i tammeste laget for to unger som begge er født og har bodd i København i henholdsvis 5 og 9 år, og dermed er på vennskapelig talefot med Tivoli og dets fartsfylte berg- og dalbaner.

Var det mer da?

Klart det var. En slik dag kan bare avsluttes med:

large_DSCN0192.jpg

SUKKERSPINN!

Hasta pronto!

Skrevet av KosiEuropa 11:28 Arkivert i Spania Kommentarer (0)

Mye Kos siste tiden før avgang

Avskjedens og avgangens time nærmer seg

rain 18 °C

large_L1120990.jpg

Det har blåst kraftig - og gjør det fortsatt - på kysten nord for Barcelona. Bølgene knuser mot strand, som i Vamps "Tir ná noir". De slår mot land med voldsomt kraft, og skyller over moloen i havnen i Premià de Mar. Vi ligger trygt, men tankene begynner å gå mot midten av mars, da vi er klar for avgang - mot Sète i Frankrike, 200 nautiske mil mot nord-øst i Middelhavet. Det ordner seg nok. Vinden legger seg nok, og da er det bare å vente ett døgn før vi går, sånn at også de kraftige Middelhavs-dønningene tar til vettet - og legger se.
Men, før vi kommer så langt, skal vi i morgen ta i mot sønn Thomas, svigerdatter Christine og barnebarnene Fredrikke på 10 og Herman på 6. Vi har ikke sett dem på et helt år, så vi gleder oss voldsomt.
De blir her i seks dager, så vi forlater Kos, og flytter inn i en leilighet i El Born i Barcelona, like ved Palau de la Musica!
Fotsatt ligger seilbåten "Mevinn" fra Stavanger, med ekteparet John Johannessen og Ellinor Grødem fra Randaberg om bord, side om side med Kos i havnen.

DSCN0077.jpg

De liker også buey de mar - havets okse - eller krabbe, som vi kaller det.

Besetningen på Kos begynner å få taket på deler av Barcelona, og guider gjerne.

La Rambla og La Boqueria

large_L1004501.jpg

er et "must" for førstegangsbesøkende. Der får man absolutt alt man kan tenke seg å overraske ganen med - ja pluss litt til...

L1004503.jpg

Liker man tapas, er El Borne, en del av El Barrio Antiguo - gamlebyen - et greit sted å innta det, og restauranten Taller kan anbefales.

large_L1004516.jpg

Heller ikke vi hadde besøkt høyden Montjuïc tidligere. Der ligger anleggene fra sommer-OL i 1992.

large_L1120979.jpg

OL-stadion, som egentlig ble bygget til et alternativt OL i 1936, men oppgradert grundig fram mot 1992.

large_L1120980.jpg

Et stadion som i dag tar nær 70.000 tilskuere, og som er hjemmmebane til Barcelonas andre toppserielag, Espanyol.

Under åpningseremonien i 1992 ble OL-ilden tent her

large_L1120986.jpg

ved at bueskytteren Antonio Rebello skjøt en brennende pil opp i flammetårnet.

Enkelte idrettsutøvere er hedret med sine fotavtrykk i bakken utenfor anlegget.

DSCN0065.jpg

Absolutt fortjent...

DSCN0066.jpg

Åjada. Like fortjent det, men...

DSCN0063.jpg

burde ikke dette ha vært fjernet...?

På Montjuïc ligger også en spansk landsby, bygget der i forbindelse med Verdensutstillingen i 1929.

large_DSCN0019.jpg

Byen består av kopier av "forriktige" hus, fra forskjellige deler av Spania. Faktisk vel verd et besøk.

large_DSCN0017.jpg

Mange flotte bygninger,

large_DSCN0015.jpg

brukskunst, som for eksempel en hyggelig sadelmaker,

large_DSCN0038.jpg

som lagde såååå fiiiine belter, kan du tro.Både for han og hu.

Et glassfigurstøperi, med en glasstøper...

large_L1120971.jpg

som lagde mye fint som fanget Den Kombinered Indretnings øyne...

large_L1120972.jpg

og som så blant annet sånn ut...

large_L1120973.jpg

Kjekt å ha en søster og svoger som har hytte litt lenger sør på Spanias Middelhavskyst. For, da kan vi jo få besøk.

large_L1130022.jpg

Joda, de hadde vært i Barcelona før, men aldri vært innom skobutikken Kokua. Men,Tom har da ventet i skobutikker før, så...

large_L1130014.jpg

Og selv om de to ikke var førstereis i Bacelona, ruslet vi jo litt på...

large_L1130011.jpg

Et "must" for Tom var å få se sin barndomskjæreste igjen:

large_DSCN0101.jpg

Gamle "Bokn", som han tok til hytta på Kjeksevåg på Idse. Nå ligger skuta i Port Vell i Barcelona.

Skipperen har også et "must", hver gang han er i Barcelona, nemlig å hilse på en etterhvert gammel kjenning:

large_DSCN0099.jpg

Stambordet på katedralplassen, og han deler det så gjerne med...

large_4D1502822219AC681714F7742355B3B3.jpg

og med...

large_DSCN0098.jpg

Siden vi plutselig var tre stavangerpar i Premià de Mar, var det jo kjekt at vi alle møttes - for eksempel på El Far

large_DSCN0086.jpg

I havnen vår ligger det en spansk båt, med nederlandsk flagg, og et fransk par om bord. En kveld kom Jefs far på en fransk visitt, og så kom de alle tre på en fransk visitt til oss...

large_L1120967.jpg

La oss si det sånn: Det er ikke den tristeste aftenen vi har hatt om bord i Kos underveis...

Vi er begynt å si nana til våre venner her nede.

large_DSCN0075.jpg

Mercedes, skipperens spansklærer og hennes mann Ricardo inviterte på avskjedsmiddag. Kjekt - men vemodig.

Ja, det blir vemodig å forlate denne byen, som vi faktisk er blitt litt glad i. Det fine med den er at alt som skjer, all aktivitet, alle butikker er rettet inn mot innbyggerne i byen. Ikke en prikk har som mål å tekkes turister, for dem er det ikke mange av.

Søndag var det musikk

large_L1120994.jpg

og dans...

large_L1130001.jpg

på Placa D`Ajuntamente, eller på torget til Adriana, som vi kaller det. For, her har vi også et stambord...

large_L1130006.jpg

Adriana driver en bar, og det er to barer til på dette torget. Men sjefen på Torget, ja sjefen over alle sjefer, det er denne karen her..

large_L1130008.jpg

Vi har hørt hundens virkelige navn, men kaller ham bare Asgeir...

De er stolte og krye over å være katalanere folket her sør.

large_L1130009.jpg

Trenger vi si noe mer...?

Hasta Pronto

Skrevet av KosiEuropa 06:01 Arkivert i Spania Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 5 av 5) Side [1]