Reiseblogg fra Travellerspoint

Feliz ano nuevo a Offu!

Fire kokker - Det Norske Selskab - tre til stakk innom - pluss nattevakten, vår gode venn, Joaquin

sunny 15 °C

large_L1120594.jpg

Det begynner ofte sånn, og det er slett ingen dårlig begynnelse.
Men egentlig så begynte årets nyttårsfeiring i St. Giles like før Canal du Midi i Frankrike, da luften var full av sommer og mygg. Kirsten og Leif, som har hytte i Antibes i Frankrike, var på besøk om bord i Kos. Varmen fikk oss til å tenke på noe kjølig og svalt, for eksempel nyttårsaften. Vi ble enige om å feire sammen, et eller annet sted.
Besetningen på Kos hostet opp et trivelig hus i Premià de Mar. Det var til leie, og hadde plass til seks enkle sjeler. Kanskje Grete og Harald i Sørmarkå også hadde lyst å feire nyttår sammen med oss?
Klart de hadde det. De tok invitasjon og utfordring på strak arm. Og etter ankomst fra nord og øst var det altså at det begynte sånn som tidligere nevnt. Og fra da av ble stemningen bare bedre og bedre blant gode venner.

large_L1120595.jpg

Unge Buch Hansen, med Leif til fornavn, ga til beste viser om både det ene og det andre.

large_L1120604.jpg

Om formiddagen nyttårsaften ble det noe kaldt i glasset, samt calamare romana y patatas brava, ikke hos Fru Enebær på Torget, som i Skomakergaten, men hos Adriana på Torget.

Herrligt!

I havnen vår - Marina Premià - har vi en restaurant, som vi muligens kan ha nevnt en gang eller fem i tidligere blogger. Italienske Fabiene driver den sammen med sin samboer Ramirez - fra Uruguay. Han er i tillegg chef på en stor restaurant i nærheten av Port Velle i Barcelona. På Offu jobber også Alex fra Ecuador og kokken Gabriel fra Caracas i Venezuela. Internasjonalt miljø, med andre ord..
Vi ville veldig gjerne feire nyttårsaften der. God, men noe spesiell meny. Til tross for at Offu trolig bare ville få seks gjester nyttårsaften - oss seks norske - ba Ramirez seg fri fra sin jobb i Barcelona, for å holde åpent for oss. Skipper og Den Kombinerede Indretning på Kos hadde både ett og to møter med Fabiene og Ramirez, for å diskutere meny og vinvalg. Det vil si, innspillene fra vår side var sånn:

- Surprise us!

Dermed satte de to i gang. Ramirez komponerte en utsøkt meny, mens Fabiene tok seg av vinvalgene. Sammen med sine medhjelpere var de på plass på Offu ved 13-tiden - ene og alene for å tilberede et måltid som seks matglade nordmenn kommer til å huske - jaffal til syttende søndag etter septuagesima.....

Etter et ørlite fårspil om bord i Kos, der cava - som allså uttales caba - ble servert i edruelige mengder - gikk herskapet tilbake til sitt losji og ikledde seg aftenens gevanter. Vanter var ikke påkrevd i 13 grader.

Også:

large_L1120610.jpg

Fabiene tar runden med sin sprudlende velkomst i smil og glass, noe Den Kombinerede og Harald satte pris på.

Så dukket det opp -

large_L1120611.jpg

det ene kunstverket etter det andre...

L1120617.jpg

Bak skranken jobbet en av kunstnerne ...

large_L1120620.jpg

Og foran Offus norske øyne åpenbarte maten seg blant annet slik...

large_L1120621.jpg

Skipper og matros hadde bedt om et langdrygt måltid, med god tid mellom rettene, blant annet for at Leif - med tonefølge av skipperens gitar - kunne bidra med blant annet "Don´t let the rain come down".
Her tør skipperen være så fri å be den våkne leser merke seg skarpheten i bildet. Hvorfor, vil han komme tilbake til på et noe senere tidspunkt.

large_L1120635.jpg

Skipperen hadde den store glede og ære å overrekke Fabiene, som egentlig heter Fabiana, men som synes at Fabiene er mye finere, Norges-reklame i form at norsk akkevitt og en six-pack med Lervig øl.

large_1L1120632.jpg

Og her er Det Norske Selskab i Premià de Mar under taffelet.

large_L1120648.jpg

Og tiden går fort i godt selskap. Da klokka nærmet seg slutten av 2012, ble Det Norske Selskab, bestående av 65-åringer pluss - minus noe småttri, som fjortiser igjen. Her ved en av dem!

large_L1120660.jpg

Og her ved dem alle...

large_L1120662.jpg

Og da 2013 var et faktum, kom også Antonia og Josè Maria, som ikke er med på bilde, innom. Karen i bakgrunnen hadde vært med hele kvelden - omtrent.

DSCN0020.jpg

Det neste bilde kan misforstås dit hen at festlighetene så til de grader tok av at øvrigheten måtte kalles inn. Men, det er ikke sånn det er. Øvrigheten i dette tilfellet er vår gode venn Joaquin, ansatt i vaktselskapet som holder vakt over sin hjord og sine båter hver natt. Han er alltid innom på Offu om kvelden, så også på Nyttårsaften.

large_L1120667.jpg

Han passet på at både Den Kombinerede Indretning, Harald og Kirsten hadde det godt!

large_L1120673.jpg

I Catalania, sikkert også i resten av Spania, har de den skikk at når klokka slår 12 slag midnatt nyttårsaften skal gjestene fortære 12 druer, en for hvert slag. Da må det gå fort unna.

large_L1120675.jpg

Den Kombinerede Indretning tok ledelsen, som hun alltid gjør når noe må organiseres, og hu e jysla flinke te det.

Også var det bare å la det stå til med druespising - inntil 2013 var et faktum!

large_L1120676.jpg

Også var det bare å slippe jubel og serpentiner løs...

large_L1120678.jpg

- Salute Joaquin!

large_L1120680.jpg

Og den slags tilbørligheter, til noe bortimot et utesvevende liv, fører jo til tomme glass - som må fylles...

large_L1120679.jpg

- Skål alle sammen og feliz ano nuevo!!

large_L1120681.jpg

Ekteparet Hansen så ut til å ha en fin aften...

large_L1120682.jpg

Og Den Kombinerede Indretning - i kraft av å være mor - kunne ønske minsten, svigerdatter og barnebarn Godt Nyttår!

large_L1120688.jpg

Også drog vi The Boxer, sammen med blant annet Josè Maria...

large_DSCN0036.jpg

Hm.. Trenger jeg si stort mer - enn å be dere se på skarpheten i dette bildet, tatt av samme fotograf - bare noen timer senere enn det første...

Så, til slutt, på en fantastisk aften - la oss få presentere våre fantastiske velgjørere denne minnerike aften:

large_L1120685.jpg

Men, nyttårsfestlighetene stanset ikke med dette. Det kommer jo en dag derpå, og da sto Barcelona for tur, for aldrende menn med hatt..

large_DSCN0040.jpg

Før vi inntok Palau de la Musica, Barcelonas fantastiske konsertsal. Grete og Harald er klar

large_DSCN0042.jpg

for nyttårskonsert med Strauss Festival Orchestra - som skulle spille - ja, gjett...

Det ble en opplevelse - på alle måter. Først fordi vi hadde billetter til konserten klokka 17, som uten at vi visste det var blitt slått sammen med konserten klokka 20, som skulle begynne klokka 18.

Kaos!

Vi med billetter til klokka 17 ble sendt fra stokk til vegg av arrangørene - og kolliderte med dem med billetter til klokka 20 som var blitt sendt motsatt vei - allså fra vegg til stokk. Men ingen av oss ble sendt i retning konsertsalen. For den var jo stort sett full av alle som hadde fått sms-beskjed om forandringen.
På et eller annet uforståelig vis klarte skipperen å komme seg gjennom noen sperringer, opp trappen mot Konsertsalen, der han hadde vært to ganger før, og derfor visste veien, påkalle resten av Det Norske Selskabs oppmerksomhet, få dem gjennom sperringene og inn i salen. Bare for å konstater at hvis vi gikk hen og satte oss på setene som våre billetter viste, ville de bli tungpustet de som allerede satt der!
Plutselig dukket et vennligsinnet menneske opp og halte oss med seg bort til en

LOSJE

large_L1120691.jpg

Siden vi ikke visste at vi ville bli tildelt en egen losje, hadde ingen av damene med seg sine diademer. Av samme grunn hadde ingen med seg sine hvite hansker, vi ellers ville ha ikledd lankene, for deretter - ganske avmålt - å ha hilst almuen.

Vi klistret derfor på oss et hverdagslig ansiktsuttrykk, begikk litt "småltåk" omkring den lettbente Strauss-musikken...

large_DSCN0045.jpg

før vi lot oss så til de grader imponere av orkester, sopransolist Tatiana Tretiak, de ti danserne fra El Strauss Festival Dance Enseble, og ikke minst den utrolig dyktige og fascinerende dirigenten Svilen Simeonov.

large_DSCN0057.jpg

Det ble drøyt to timers fantastisk opplevelse.

large_DSCN0053.jpg

Ja, også var det mat etterpå - på en trivelig restaurant i Barcelonas gamle bydel...

large_L1120692.jpg

Og dagen etter var det avskjed - med tale ...

large_DSCN0089.jpg

og tale..

large_DSCN0097.jpg

Dagen derpå lettet skipper og matros med et fly fra Monarch, med hovedkontor i Luton, for å dra til London for å gå på Beatles-konsert.
Tror dokker det va kjekt?

Det skal dere få svar på - i ord og bilder - i neste blogg - senere i uken.

Hasta pronto!

Skrevet av KosiEuropa 07:04 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn