Reiseblogg fra Travellerspoint

Tenn lys - lytt til stillheten - plei vennskap

Første jul i et fremmed land sammen med Morten, Claire, Alva og Lilou

overcast 15 °C

large_L1003624.jpg

Advent er tiden til ettertanke. Det er årets mørkeste tid. Det er tiden for å tenne lys for seg selv, for sine venner, for sin familie, for framtiden, for - ja - hva som helst.
Det er også for mange årets travleste perioder. Avslutninger i skolen, barnehagen, speideren, you name it! Og pakker skal kjøpes, kaker bakes, medisterkakene skal snekres, og... i det hele tatt.
Likevel.
Tenn lys!
Sitt ned, om så bare et lite øyeblikk, og send en varm tanke til en som trenger det. Kanskje rett og slett til deg selv.

Om bord i Kos har vi tid. Vi skal ingen plass, men vi har hatt mange juleforberedelser også her, med gaveinnkjøp, pakking av julepresanger,

large_L1120470.jpg

gavesending, julekortskriving og andre forberedelser. Sånn sett har adventstiden vært som den pleier - eller - ikke helt.
Aldri før har skipperen grillet middag - i t-skjorte - 3. søndag i advent.

large_L1120468.jpg

Også i byen vår, Premià de Mar, er julen på vei.

large_L1120204.jpg

Vi forstår på folk her at julefeiringen i Katalunia er annerledes enn hjemme. Gavene kommer ikke fram før 6. januar, 13. dag jul. Juledagene er det hovedsakelig snop som står i hodet på ungene her, mens det også serveres god mat både julaften og 1. juledag. Likevel er det 13. dag jul som er den store dagen, og da er jo vi ferdige med julen - og vel så det.

I skrivende stund har vi 15 grader i båthavnen i Marina Premià. I følge spansk værvarsel får vi 18 grader på julaften. Det høres jo ikke vondt ut. Vi står egentlig på farten til å forlate Kos for noen dager. I morgen drar vi til Barcelona, der vi har leid en liten sak på 102 svært så moderne og komfortable kvadratmeter her -

large_L1110943.jpg

Carrer de la Diputacio - ti minutters gange fra Catalunya-plassen. Muy bien!
Der skal vi feire jul sammen med eldste sønn Morten, samboer Claire og barnebarna Alva på 8 og Lilou på 5.
Om vi gleder oss..?
Gjett om!

Tenn lys -

large_L1120217.jpg

som i et butikkvindu i Premià.

Tenn lys -

large_L1120215.jpg

gjerne som hos en gullsmed i hovedgaten vår.

Men kan ikke den stakkars nissen få lov å være - bare en nisse..?

large_L1120216.jpg

Og for alt i verden: La dere friste -

large_L1120211.jpg

og av annet godt som hører julen til. For, er det noe som er mer samlende og mer sosialt og mer vennlig enn et godt måltid med familie og venner?

Også ved Middelhavet sprer man fargerik glede med julestjerner..

large_L1120207.jpg

Og vi, vi håper at det som ligger i julepakken som er sendt til våre nærmeste, som ikke skal feire med oss, bringer glede. Og egentlig kan vi vanskelig forestille oss at Herman på seks, som spiller fotball i Viking, og som er blitt Barca- og Messi-fan, ikke vil bli glad for

large_L1110939.jpg

denne - innkjøpt på Camp Nau! Og nå må kje dokker røba någe for Herman

Vi vil med dette ønske alle dere som har fulgt oss på ferden, og som forhåpentlig blir med oss videre til vi er hjemme igjen, i begynnelsen av september, en rktig god jul og et godt nyttår.

Det gjør vi med dette motivet, bygget opp i en hage utenfor et kommunalt kontor i Premià de Mar.

large_bilde-1.jpg

Feliz Navidad!

Ellen Marit og Sveinung
MS "Kos".
Middelhavet

Skrevet av KosiEuropa 06:16 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn