Reiseblogg fra Travellerspoint

Sommer og sol i Mandal

Flott tur gjennom Spangereidkanalen

sunny 21 °C

L1090487.jpgL1090488.jpgL1090494.jpgL1090500.jpgL1090501.jpgL1090505.jpgL1090506.jpgVi sitter og lurer på hvorfor i all verden vi skal dra til Middelhavet, når det er 21 grader i Mandal i slutten av mars!
Det var sommersetmning i den fortsatt litt stille sørlandsbyen. Folk hilste og smilte til kjente og ukjente. Folk tørket svetten i pannen, og folk sa slik folk sier når sola skinner og det er varmt: - For et vær!
Det skal ikke legges skjul på at det blåste kraftig. Men, selv i den kraftige vinden forsvant ytterjakkene like fort som "kompene" fra ferskvaredisken på Meny. Det var tydelig at tirsdag var dagen for Sørlands-komper, som viste seg å være på størrelse med bowling-kuler, og like appetittelige!
Det var meldt opp til liten kulng vest for Oksøy, altså der vi befant oss da vi la ut fra Farsund. MS KOS er ikke glad verken i frisk bris eller kuling. Spesielt ikke hvis hun får den inn på skrått, aktenom tvers. Da skeiner hun av gårde som Bambi på isen, og skipperen må "ratte" til han ser draugen.
Det synes ikke skipperen noe om.
Derfor gikk vi innaskjærs og tok turen gjennom Spangereidkanalen, i stedet for å gå rundt Lindesnes. Det viste seg å være både et lurt og flott valg. Med masten oppe måler MS KOS 6,50 fra vannlinjen. Broene over kanalen har en høyde på 4,50 meter. Med nedlagt mast rager KOS 3,50 meter over havet, og dermed var valget ikke vanskelig. Skipperen hadde lagt ned masten en gang før, og det var en enkel operasjon. Den gang virket ikke kompasset etter at masten igjen hadde fått reisning. Det gjorde det heldigvis denne gangen. Det skulle da også bare mangle, siden kompasset bare er en snau uke gammelt!
Vi gikk innaskjærs videre mot Mandal, og unngikk å gå i totlevase blant de mange grunnene og stakene på innsiden av Hille.
Mandal har en fin gjestehavn, flere, faktisk. Alle steder ble vi ønsket velkommen fra hyggelige skilt, i motsetning til i Farsund. Og strøm var det rikelig av, i motsetning til i Farsund. Siden det var utenfor sesongen kostet det bare 100 kroner døgnet, med strøm og internettilkopling, som ikke virket.
Noe å tenke på for havnestyret i Stavanger, som operer med langt høyere priser. Døgnprisen altså.
Hvorvidt vi rusler mot Kristiansand - innsakjærs - i morgen, og videre mot Arendal, overlater vi trygt til den eller de som rår over vær og vind å avgjøre.
Vi blir gjerne i Mandal en dag eller to til, vi, så god sjømat som man får her i byen! Reker i dag, og da tar vi gjerne kokt torsk i morgen.
Men Sørlands-kompe...
Never, never in mai leif, som det blir sagt i en stavangerkomedie..

Skrevet av KosiEuropa 07:49

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Hei :-)

Aud Henny og Jone hadde satt stor pris på om dere hadde kommet på besøk på Hille. Parker på brygga i Hillevågen, gå opp bakken og gå til midt på øya, der dere vil finne folket - kloss i veien. Kaffe og lepper og........ Hille er et flott sted!

fra harfad

Turen igjennom Spangereidkanalen hørtes strålende ut, Norge på sitt beste en dag i mars! Ha det fortsatt fint i Mandal kjære venner. Ble inspirert til å lage en god torske middag i dag. :-)

fra poppel

Hallo Harald. Vi gikk rett til Mandal etter Hille, og blir her til kulingen gir seg.

fra KosiEuropa

Kos dere med torsken. Det skal vi også!

fra KosiEuropa

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn