Reiseblogg fra Travellerspoint

Barca og Beatles på samme kveld

Og alt skjedde på kulturpøbben vår - L´Amistat - som betyr "Vennskap"

overcast 21 °C

Av og til er det vanskelig å finne ord som beskriver en stemning av trivsel, glede, varme, velvilje, omtanke, smil, latter, velvære, ydmykhet og et gryende, ja, nettopp - L´Amistat - vennskap.
Så hvorfor ikke gjøre som det heter i en floskel:

"Et bilde kan si mer enn tusen ord"!

large_stavanger.jpg

Det er Narcis og Montserrat, far og datter, som har laget denne hilsenen til oss. Etter vårt førte møte på L´Amistat, der vi satt ved samme bord og så El Clasico - Barca mot Real Madrid på storskjerm - kom hilsenen til oss på e-post. Narcis og Montserrat, som ikke er veldig stødige i engelsk, trodde at vi allerede var reist, og de ønsket oss god tur hjem.
Omtanke?
Gjensynsgleden var stor da vi møttes igjen i en av de mange trange gatene i Premià de Mar. Far og datter er begge leger, men Narcis har pensjonert seg. Begge er lidenskapelige Barca-tilhengere, og begge bor i Barcelona. Men, Narcis har også sommerhus i Premia.
Da vi satt sammen med dem og så El Clasico, ble det, som naturlig kan være, en del fotballprat, også i pausen. Vi hadde fortalt at vi kom fra Stavanger i Norge, og Narcis hadde fortalt han og hans nå avdøde kone hadde besøkt Norge i 1962.
Da sier Montserrat plutselig:

- Stavanger har også et fotballag. Det heter Viking!

Det er ikke ofte skipperen på Kos blir stum, men det ble han da - i fem sekunder!

-Eh, ja, det er riktig det, men hvordan i all verden visste du det?

- Barca spilte mot Viking i europacupen for 20 år siden, og Barca vant 1-0 på Camp Nou, sa Montserrat, som den naturligste ting i verden.

Og det stemte selvfølgelig det. Viking og Barca møttes i 1992, men Montserrat unngikk behendig å nevne at Viking klarte uavgjort 0-0 mot gigantene hjemme i Stavanger.

I går møttes vi igjen, ved samme bord, rundt samme tema: BARCA! Vi hadde sendt e-post og spurt om de hadde lyst å se kampen sammen med oss. Og det hadde de. De kjørte fra Barcelona for å se kampen sammen med oss, også kjørte de hjem igjen - til Barcelona.
Kan dere nå ane bakgrunnen for innledningen på denne bloggen - og, at ord av og til ikke strekker til?

Bare så det er nevnt. Barca vant oppskriftsmessig 3-1 mot Vigo. At ett av Barcas mål kom etter det som må være verdensrekord i off side, bekymret verken Narcis eller Montserrat!

Ikke før hadde dommeren blåst av kampen, så lød velkjente og særdeles kjære toner gjennom kulturlokalet:

- "She loves you, yeh, yeh, yeh!"

Det var

large_L1110965.jpg

som varmet opp før konserten, som skulle starte om et par timer. Verken skipper eller Den Kombinerede Inretnng om bord på Kos var vanskelige å be. Vi booket samme bord for den kommende konserten. Vi rakk en tur innom akterdekket på Kos, før vi ruslet tilbake til L´Amistat - i 20 graders varme, 3. november klokka 21.45.

Er det kanskje det som kalles velvære?

large_L1110968.jpg

Og dette kalles trivsel!

I to stive klokketimer holdt "The nearly Beatles" det gående. De konsentrerte repetoaret rundt de 20-30 Beatles-melodiene som stort sett går i samme tempo og med samme styrke, men du så me koste oss.

large_L1110975.jpg

Det ble smil - og latter - sammen med et nytt par som vi inviterte til å sitte sammen med oss. Han kunne bittelitt engelsk, mens hun ikke kunne annet enn spansk og catalandsk. Men det går så greit, atte.
Det eneste som trengs er armer og bein, mimikk, fire spanske gloser som skipperen husker etter tre spanskleksjoner, pluss altså litt engelsk - og en god porsjon velvilje, så er det kontakt.

Så var det bare for "The nearly Fab Four" å takke for applausen og seg.

large_L1110978.jpg

Skipper og matros ruslet glade og fornøyde gjennom stille gater, varme i det ytre, varme i det indre og takknemlige for at de virklig får lov til - og at de faktisk grep muligheten - og la i vei på en 18 måneders happening gjennom Europa.
Med en 35 fot stor motorbåt.

Og om en halv time lander våre gode venner Sissel og Alf Magne Berge i Barcelona. Om drøyt to timer er de om bord hos oss.

Kanskje det nå er enklere å forstå innledningen på denne bloggen.

Vennlig hilsen besetningen på Kos.

Bare for å gjøre bildet enda mer komplett. Slike kvelder som matrosen her har foreviget gjør det ikke vanskeligere å føle ydmykhet over det vi får oppleve.

large_L1110898.jpg

Skrevet av KosiEuropa 06:35 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn