Reiseblogg fra Travellerspoint

Lloret de Mar - 43 år etter...

Besetningen på Kos var på game trakter

sunny 24 °C

Lloret de Mar - er ikke lenger hva den en gang var!

Akkurat den starten var egentlig mer for rimet og rytmens skyld. Og finner dere rytmen i setningen, så får dere heller bære over med at - jo - kanskje - så var den det likevel - som den en gang var.

For; det har seg sånn, at besetningen på Kos tok seg en tur med tog - 48 kilometer nordover fra Premià de Mar og videre 6 kilometer med buss til Lloret de Mar her på Costa Brava. For i 1969 var dagens besetning på Kos på sin første ferie, sammen alene, og turen gikk til Lloret de Mar. Matrosen på Kos var noen dager fra å være 20 år, mens skipperen på Kos var kommet til skjels år og alder - med sine 21 år. De var noe - som folk ofte var i gamle dager før de giftet seg - forlovet - og dermed ble det fra foreldrehold akseptert at de reiste på tur sammen - alene.
Ingen av oss husket i dag særlig mye, verken av omgivelser eller byen Lloret de Mar. Men, vi husket jo at det var en strand der,

large_L1110659.jpg

og matrosen husket en borgruin bort i åsen.

Vi har begge gode minner, og mindre gode minner. For eksempel husker vi at hotellet vi bodde på het Sonia, at det lå inn i en smal gate inn fra strandpromenaden, og at vi hadde vindu ut mot en overbygget sjakt!
Vi husker også at vi var så pass tøffe i trynet at vi gikk til reiseselskapet og forlangte å få bytte hotel. Etter noen dager fikk vi det, men måtte fortsatt spise på Hotel Sonia, og det var helt greit.
Vi husker også at vi var på den obligatoriske "Grisefesten", drakk et eller annet, som kanskje var sangria, som ble helt ut av en lang, tynn tut direkte i munnen på deltakerne -festligere kunne det jo ikke bli - og at vi stiftet bekjentskap med "Cuba Libre" - rom og cola!
Vi husker også at vi traff to andre like unge par, Birgit og Arnt Mokkelbust fra Kristiansund, og et par fra Oslo, som vi ikke lenger husker navnt på.
Alle disse minnene dukket fram da vi her om dagen ruslet i de samme, trange gatene,

large_L1110661.jpg

og lette etter det som kunne ha vært Hotel Sonia for 43 år siden.

Vi - eh, nei - matrosen husket at vi måtte gå gjennom en ørliten palmelund før vi krysset strandpromenaden - og - ja - der var den jo - palmelunden!

large_L1110660.jpg

Joda, minnene strømmet på, også om vårt første møte - ikke bare med "Cuba Libre" - men også med begrepet "Paraplydrinker". Og det er tydelig at de fortsatt ikke har gått av moten i Syden.

large_L1110669.jpg

Vi klarte relativt lett å la være å bli fristet av dette tilbudet, skipperen også av den blå, som bar navnet: "Viagra!"

Vi lot også være å smake "Cubra Libre", for den opplevelsen unnet vi oss for noen få år siden, på en tur til Budapest. En lun aften, på vei tilbake til leiligheten vi hadde leid, datt vi ned på en fortausbar - kikket på menyen - så på hverandre og sa: - Kan du huska at me drakk "Cubra Libre" i Lloret de Mar? Ska me prøva det igjen?
Vi gjorde det.
En munn - begge hadde lyst å spytte ut - men svelget - og lot det være med det.

Minnet om et kyllingmåltid kom også tilbak da vi nå var tilbake i Lloret de Mar. Ikke i noen av våre respektive møblerte hjem på Våland, sto kylling ofte på menyen på 1960-tallet. Skipperen vet med sikkerhet at det aldri ble spist kyllling hjemme hos ham. Hverken slakter Helgø i Rosenkrantzgate eller Gabba på Bergeland hadde den slags fjærkre i disken.
I Lloret de Mar sto kylling og "franske" på menyen på samtlige spisesteder sommeren 1969, og for oss var det omtrent det mest eksotiske vi kunne tenke oss. Nå var nok den kommende matrosen på Kos noe mer skeptisk enn den kommende skipperen. Skipperen hadde hatt både sebrafinker, undulater og kanarifugl i bur under oppveksten, mens matrosen ikke kunne - og heller ikke kan - utstå fugler med klær på.
Uheldigvis hadde kokken vært litt slarven med å kle av kyllingen som havnet på Kosmatros in spe sin tallerken.
Men de "franske" likte hun godt!

Det gikk faktisk flere år etter den seansen, før det kom kylling på bordet der hun var til stede.
Og dermed var det klart at med slike minner var det bare en rett som var aktuell når vi nå var tilbake i Lloret de Mar:

KYLLING OG FRANSKE!

large_L1110663.jpg

Og under måltidet prøvde skipperen så godt som han kunne å være mann for sin hatt!

large_L1110664.jpg

Det ble tid til en liten ruslerunde etter at kyllingen - som var pent avkledd - og like tørr som kyllinger vi får i hjemlandet - men de franske va gode - var fortært. Da datt vi over en kirke som vi begge er overrasket over at ikke en gang matrosen kunne huske.

large_L1110668.jpg

Så ble det et lite opphold på torget utenfor rådhuset, der vi inntok et ørlite glass hvitvin og mer sydenstemning

large_L1110670.jpg

før vi busset og toget tilbake til stille, fredlige og stadig flottere Premià de Mar.

Det var utrolig folksomt, bilsomt, masete, nattklubbite, wet-t-shirtite og streapteesite i Lloret de Mar. I vår "hjemby" finnes det ikke noe av det. Ei heller i havnen i Marina Premià. Men se hva vi har - i havnen vår:

large_L1003536.jpg

Bueno tarde!

PS

Nå er vi på AIS, så de som vil se hvor vi ligger kan gå inn på:

www.marinetraffic.com/ais/

og søke på Kos under Vessels.

DS

Skrevet av KosiEuropa 11:21 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn