Reiseblogg fra Travellerspoint

Har krysset av tre "muster" fra Barcelona

De levende "skulpturene" på Ramblaen er blit utrolig late...

sunny 30 °C

Joda, besetningen på Kos har da vært i Barcelona før, og fått med seg mange av "mustene". Likevel er det jo noen som må ses om igjen, når man først stikker innom denne byen. Så nå har vi krysset av tre av dem på "har-vært-der"-listen.
Den første var naturligvis

large_L1110640.jpg

Sagrada Familia.
Første gang vi to så dette monumentet til Antonio Gaudi, var i 1969. Vi så det igjen i 2002, og i går. Og nå skal skipperen være helt ærlig: Det blir grimmere og grimmere for hver gang!
Skipperen på Kos mener at noen nå må sette foten ned, og la det være som det er. I fattige Spania bruker man enorme summer på å fortsette arbeidet på dette kunstverket. Joda, det er en turistmagnet, men det hadde det også fortsatt å være, om de meningsløse byggearbeidene hadde stanset. Matrosen på Kos er uenig med skipperen i alt som nå er sagt!

På veien opp fra Catalonyaplassen til Sagrada Familia gikk vi forbi et par av Gaudis bygninger. Skipperen på Kos har forstått at også disse hører til "mustene" i Barcelona. Det eneste disse bygningene gir skipperen på Kos, er en tilfredsstilelse av at han ikke trenger å skjemmes om han ikke alltid får ting i rett vinkel når han bygger noe. For det blir som oftest i vinkel - og vel så det, og sånn var det med Gaudi også. Han fikk aldri noe i vinkel, og likevel ble han berømt.

Ramblaen er nok en "must", selv om den stort sett bare er folk i kø, med mye trafikk på begge sider. Men, matrosen

large_L1110643.jpg

ruslet tilfreds nedover Ramblaen - i en smule motlys...

Da vi var på Ramblaen for 10 år siden, så vi de beste, levende "skulpturene" vi noen gang har sett. De var utrolig godt sminket - ingen masker slik som i dag - og de sto dørgende stille innntil en eller annen slengte en slant i hatten. Da gjorde de rykkete, men flotte bevegelser, til glede for alle som så dem.

I går var det bare en sånn en figur, og det var på Catalonya-plassen, på toppen av Ramblaen.

large_L1110642.jpg

Men samme hvor mange euro skipperen på Kos slengte ut i vannet til henne, så gadd hun ikke reise seg!

På vei sørover Ramblaen, kurs omtrent 180 grader, tok vi til babord sånn på midten omtrent. Inn i gamlebyen med oss, i turistkø. Matrosen på Kos har blikk for veskebutikker og skobutikker. Det ble en skobutikk denne gang!

large_L1110645.jpg

Gilde farger!

large_L1110644.jpg

Også litt alvor. Vi har vært 5 1/2 måned om bord i Kos, og vært underveis eller i rolige havner hele tiden. Da er det faktisk underlig å besøke en storby som Barcelona, med voldsom trafikkstøy og kaos av mennesker. Vi er ikke akkurat blitt folkesky, men vi synes det var utrolig godt å være tilbake på poopen på Kos, i vår stille og rolige Marina Premià etter Barcelona-utflukten.

Inne i havnen vår, omtrent 50 meter fra Kos, er det en trivelig restaurant - en sushi-restaurant - der sushikokken har stukket av. Og det gjør ikke oss noe, for sushi hører ikke til favorittrettene vår. Men den trivelige innehaveren lovte oss gode og smakfulle retter, en slags tapas, uten at det var spansk tapas.

large_L1110637.jpg

Som en påskjønnelse fikk hun en eske norske sardiner i tomat - King Oscar sine - innkjøpt på hermetikkmuset i Stavanger - markedsført i USA og pakket i Polen!

E det kje herrligt!

Og hun hadde helt rett, den 32 år gamle innehaveren av restauranten: Hun og samboer - samt en kokk - vartet opp med lekre og smakfulle retter.

large_L1110638.jpg

Vi kommer ganske sikkert igjen!

Muy Bien!

PS

Det e visst Catalanyas 17. mai i dag. Jaffal var alle butikkene stengt, noe vi først oppdaget da vi skulle ut og handle litt til formiddagsmaten. Men, det finnes alltid en åpen, liten butikk der de har tomater, og et bakeri med ferske baguetter, så det ordnet seg jo det. Også festet vi litt med lokalbefolkningen på stamkafeen vår på favorittorget. Også nynnet vi Norge i rødt, hvitt og blått - inni oss - og ruslet hjem.

DS

Skrevet av KosiEuropa 09:54 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn