Reiseblogg fra Travellerspoint

HOLA!

Besetningen på Kos har døpt om Costa Brava til Costa Skjortå!

overcast 26 °C

Vi ligger i en liten by på Costa Brava, for andre døgn på rad. Navnet på byen høres ut som en endetarmsundersøkelse - så vi har ikke tatt det i vår munn - Sant Feliu de Guixols.
Vi har bare gjort forsøk på første del av navnet, da vi, som man gjør når man skal inn i båthavner i Frankrike og Spania i Middelhavet, kaller opp havnevakten på kanal 9 på VHF-en. Til gjengjeld har vi gjort det to dager på rad her i denne byen med det unevnelige navnet. Grunnen er grov sjø etter særdeles kraftig vind i går og deler av natten.
Mandag gikk vi en silketur fra Estartit, dit vi kom etter halvannen times gange i stoore dønninger fra Roses. Heldigvis fikk vi dønningene inn omtrent rett i baugen, og da tar Kos dem svært så elegant.
Mandag var det meldt omtrent vindstille sørover fra Estartit, så vi startet litt etter klokka seks om morgenen. Vi fikk nok en gang med oss en fantastisk soloppgang, som fotografmatrosen klarte å forevige.

large_L1110595.jpg

Vi hadde flere alternative havner underveis, men gikk i tre timer, og kom i havn i, ja altså her vi er nå, 09.15 i går. Neste havn var 12 nautiske mil lenger sør, det vil si nye halvannen times gange. Siden det var meldt vindøkning i 11-tiden, og vi fortsatt ikke kjenner Middelhavets luner, gikk vi heller til havn. Vi sjekker vær og vind ganske nøye, både på Mac-en om bord, og gjennom havnekontorene. De, altså værvarslene, er som i Norge: Sprikende!
I følge de to spanske meteorologiske stasjonene, pluss yr og Storm, skulle det være akseptabel vind og små bølger ved 9-tiden i morges, tirsdag 28.08. Vindvarslene stemte, men ingen hadde tatt hensyn til at det blåste stiv til sterk kuling store deler av mandag, og til langt på natt. Vi gikk en halv nautisk mil ut av havnen, så på hverandre, og snudde Kos 180 grader, og gikk tilbake i havnen.
Så var vi enige om at vi hadde tatt den riktige avgjørelsen, tok en ankerdram, og tok en morgenlur.
Flott dag!
Det som er en liten smule irriterende er at vi bare er 33 nautiske mil fra målet, fra den havnen vi har plukket ut som vår vinterhavn. Det er Marina Port Premià i Premià de la Mer, bare 8 nauiske mil - eller 15 kilometer nord for Barcelona. Nå håper vi på rimelig flat sjø fra klokka 06.00 i morgen onsdag. Da har vi to-tre alternative havner underveis, før vi når målet. Er vind og dønninger på vår side er vi ved målet i morgen. Mer sannsynlig er det at vi går til Arenys de Mar, 25 nautiske mils gange. Det er drøyt tre timer i Middelhavet, og det kan være nok, viser det seg.
Byen vi er i nå var en trivelig turistby. Et stort supermarked kunne varte opp med en flott fiskedisk, og skipperen lot seg friste av ferske blåskjell fra Middelhavet.

large_L1110600.jpg

Det er en stor og moderne havn vi ligger i. Der har de gjort samme tabben som så mange andre institusjoner og organisasjoner gjør, hørt alt for mye på arkitekten. Akkurat sånn som Stavanger Turistforening gjorde da de skulle få seg ny Prekestolhytte. Havnekontoret her er flott,

large_L1110599.jpg

men brukerne sukker over fancy, men dårlige løsninger.

I havnen traff vi på...

large_L1110597.jpg

men noe mer vet vi ikke, verken om skuta eller hennes eier.

Estartit var et trivelig bekjentskap, langt triveligere og mye mindre maset enn Roses. Havnen var også bedre, og mer skjærmet for vind, uansett hvor den kom fra. Og siden Den Kombinerede Innretning om bord på Kos, fylte år sist lørdag, da vi lå i Estartit, ble det først en enkel seremoni i havnens egen restaurant, der gratulasjonene strømmet inn...

large_L1110571.jpg

og deretter ble det feiring med et kjempegodt måltid på restauranten Monserrat.

large_L1110588.jpg

Og der lot skipperen seg friste av en velkjent forrett...

large_L1110575.jpg

I Estartit hadde vi en, ikke stor, men ganske så ørliten lekkasje -
på vannslangen:

large_L1110569.jpg

Befolkningen som bor i denne delen av kongeriket Spania mener at de ikke bor i Spania, ei heller er de spanjoler eller spaniere. De bor i Catalania, og de er catalanere. De har sitt eget språk, og sitt eget flagg..

large_L1110589.jpg

som også Kos har heist som gjesteflagg - i tillegg til det spanske.

Hadde folk her fått det som de ville, hatt de blitt egen republikk på flekken. Men, de innser at det er dyrt å drive sitt eget lille land, og lar det bli med det. Men, de gjør så godt de kan, og det gjør de godt, med å skaffe seg inntekter. I havnen vi ligger nå betaler vi - siger og skriver - 89 € - pr. natt!
E det løye me har døpt om denne kyststribå fra Costa Brava te Costa Skjortå!

OLÉ!

Skrevet av KosiEuropa 05:23 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn