Reiseblogg fra Travellerspoint

MS "KOS" er underveis

Men hjelpe og trøste så mye stress like før avgang

L1090468.jpgL1090467.jpgL1090472.jpgL1090483.jpgL1090484.jpgFørst en ankerdram. Deretter sjampanje - som va "heilt forrektige champagne" på akterdekket, i strålende solskinn. Vi skriver søndag 25. mars, og antrekket ble etterhvert shorts og t-skjorte i sola. Jaja, en litt frisk vind inn fra sørlig retning, gjorde at vi jo kjente at det ikke var riktig sommer ennå. Men, selv ikke odøren fra fiskebedriften Fonn, som fulgte vinden mot akterdekket til Kos, klarte å dempe gleden og forventningen Ellen Martit og jeg følte: Vi var underveis!
Vi startet fra kaien på Li, like utenfor Stavanger, klokka 05.15. Vi hadde overnattet i båten for å være klar før hanen opp i veien lot høre fra seg. Mørkt? Ja, det var bare fornavnet. Klokka var jo egentlig bare 04.15, for sommertiden inntraff natt til 25. mars. I tillegg var det tett tåke. Men med kartplotter, AIS og kjennskap til farvannet tok vi oss elegant mot Stavanger og gjennom byens havnebasseng før kursen ble lagt ut Byfjorden.
Klokka 06.55 rundet vi Tungenes og satte kursen sørover, i den retning Barcelona befinner seg, og det er jo Barcelona som er målet for reisen - før vi snur og vender baugen hjemover om et drøyt år.
Skuldrene på skipperen var nå kommet ned i noenlunde normal høyde, slik at de ikke hemmet hørselen, på samme måte som de hadde gjort de siste dagene. Det var også den kombinerte førstestyrmannen og matrosen glad for.
Og her følger et kort sammendrag av årsaken til at skipperens hørsel hadde vært dårligere enn vanlig de siste dagene, fordi skuldrene stengte for at ambolten og stigbøylen i øregangene kunne gjøre jobben sin skikkelig:
Planen var å ha båten på verksted hos Klinkenberg på kaien på Li, for nødvendig vedlikehold og filterskifter noen uker før planlagt avgang 25. mars. Så skulle MS "KOS" få nødvendig stell nedentil på slippen hos an Sverre i Lundsvågen på Hundvåg i midten av mars. De siste ti dagene skulle vi bare potle oss opp og ned til båten på Li, og fylle den med det vi skulle ha med oss. Kånemor, altså den kombinerte førstestyrmann og matros, hadde som vanlig en god plan for den delen av forberedelsene. Kart over alle stuerom om bord var laget, og hun noterte hva som skulle ligge hvor. Skipperen, som i følge kursadmiral Jan Welde på Baatskolen Poseidon, passet best som "kalender i messå", skulle bruke tiden på å lære seg forskjellen på et dieselfilter og en tesil.
Da dieselfilteret skulle skiftes ble det oppstandelse på verkstedet til Alf Klinkenberg: - Det e det galnaste dieselfilteret eg har sett, sa han Alexander. - Det va jyseligt så det såg ud, sa han Frode. - E der inspeksjonsluger i tankene dine, sa han Alf.
Der va kje det.
Men nå e der!
Og nå er tankene rengjort.
- Dokker kunne ha risikert å få motorstopp på Jærens Rev med de tankene der, sa han Alexander, så hadde gjort de reine.
Tre dager på slippen hos Sverre Naustvik gikk fort. Masten måtte ned for at båten skulle få plass under taket på slippen. To flotte fenderbrett fikste Sverre med "kjeivå", mens eg sto og vaste han vekk med laust og fast.
Vel ute av slippen, ble masten, med diverse antenner - og et kompass - reist. På vei til båthavnen på Åmøy la skipperen, som altså i følge han som kurset ham gjennom D5L, D5LA og VHF-kursene, som altså har gjort at han har lov til å føre en båt inntil 15 meter, med 12 passasjerer - worldwide - best passer som "kalender i messå" - et fantastisk uttrykk - inn en test av autopiloten. Da gikk MS "KOS" bananas!
Sjelden har et fartøy gått en sirkel raskere midt i Åmøyfjorden enn den dagen. Og sirkelen ble begått uten påvirkning av skipperen.
Forsøket ble gjentatt flere ganger, med samme resultat. Kompasset beveget seg mellom 298 og 309 grader, uansett retning.
Skuldrene på skipperen nærmet seg den ytre øregangen.
Nytt kompass ble montert tre dager før avgang. Det virket, men viste feil kurs:
- Det må kalibreras, sa montøren. - Dessuden e dybdemåleren din gåen, sa han også.
Dybdemåler er et "must" når du skal gå på elver og kanaler. Da er det ofte små marginer mellom moder jord og kjølen.
Ny dybdemåler ble bestilt fra hovedstaden med ilpost.
Skipperen fikk ikke til å kalibrere kompasset. Vil bare nevne at MS "KOS" er en stålbåt, så pila på et magnetkompass blir mer svimmel enn kunstløpere etter en "Dobbel Axel" eller en piruett!
Også va det det der hålet i gjerde rondt hyttå på Li så sko ha våre fiksa!
Nå var skuldrene på vei opp mot hårfestet.
Og det sitter høyt!
Klokka 13 dagen før planlagt avgang var skipperen ferdig med å fikse gjerdet. Den kombinerte, altså Kånemor, hadde plantet klatreplanter som skulle dekke over skipperens manglende snekkerferdigheter. Skipperen hadde klart å kalibrere kompasset, og jublet innvendig og utvendig. Dermed var alt klart for turen, som hadde vært under planlegging i to år bare timer borte.
Tåken forsvant sørover Jærhavet, men skydekket lå over oss. I følge Rogaland Radio hadde vi nord-vestlig bris med oss. Bølgehøyde 0,5 til 1 meter, med største bølgehøyde 2 meter.
Det gikk veldig greit i gråværet sørover Jæren. Litt rusk over Jærens Rev, som det alltid er på de traktene.
Da vi nærmet oss Kvadsheim så Kånemor lyset. Det viste seg å være solen.
Vi hadde store planer om å gå utaskjærs rundt Eigerøy, og kursen var deretter. Men vi oppdaget etterhvert at vinden hadde frisknet til en del. Frisk bris tåler både "KOS" og dens besetning, men det er ikke noe kjekt. Det blir for mye mas med ratting for å holde kursen sånn noenlunde. Rett vest av innløpet til Nordegapet ga vi oss, og endret kurs til 90 grader.
Kjekt i Egersund. Kjekt å få besøk av gode venner. Kjekt å få besøk av journalistkollega Egil Mong, som vil følge oss på turen.
Lista, Farsund og Lindesnes neste.
Følg oss gjerne via AIS på http://www.marinetraffic.com/ais/

Skrevet av KosiEuropa 12:12

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Heisann :-)

Kjekt å se at dere er kommet godt avsted. Håper MS KOS og turen svarer til forventningene. Vi skal følge med dere så godt vi kan. Bon voyage begge to!

fra harfad

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn