Reiseblogg fra Travellerspoint

Ferdig med Rhinen - båttur på Rhinen gjenstår

Flott å komme til Koblenz etter en tur ned i 2,8 knops fart

overcast 20 °C

KOBLENZ: I dag la vi til i en båthavn i Koblenz. Vår tur på Rhinen er over. I dag gikk vi siste etappe, og var til tider nede i 2,8 knops fart. Det betyr at vi hadde 5 knops strøm i mot.

large_L1100782.jpg

I morgen skal vi på båttur på Rhinen!

Joda, det er helt sant, vi skal det, men MS Kos skal få hvile på sine laurbær, og samle krefter til vi drar videre på Mosel onsdag.
For, det har seg sånn at det er et vakkert stykke av Rhinen vi har lyst å se, nemlig strekningen Koblenz - Rüdesheim. Da får vi med oss Loreley, og kan for våre indre ører høre Heinrich Heines dikt om Loreley, som mange kjenner første strofe av; "Ich weiss nicht was soll es bedeuten das ich so traurig been...".
Jaja, Den kombinerede innretning om bord i Kos - i dette tilfellet som "Kunnskapsforlaget" - kunne selvsagt hele førte vers - utenat! Og siden vi skal inn på Mosel, som renner ut i Rhinen her i Koblenz, velger vi å ta en turistbåt på denne strekningen. Og det er ikke hvilken som helst turistbåt.
Det er den 99 år gamle dampbåten "Goethe", som fortsatt drives med damp, som skal ta oss med på en 12 timers tur. Det er lovet sol og 23 grader tirsdag, og det er restaurant og bistro om bord, så kanskje det høres kjekt ut...?

Rhinen har vært en opplevelse på mange måter. Absolutt mye flott å se, og et langt åpnere landskap enn langs kanalene. Det ble et skifte i landskapet etter den tidligere hovedstaden i det som var Vest-Tyskland, Bonn.

large_L1100725.jpg

Da steg, om ikke akkurat fjellene opp langs elvebredden,men åsene må vi jo kunne si det var. Åsene var stort sett kledd av skog, men etterhvert også slottskledde. Det ligger jo slott, kirker og kloster på annenhver haug langs Rhinen i dette området.

Som Schloss Marienfels..

large_L1100751.jpg

Men i Bonn var det også annet å se langs Rhinen..

large_L1100722.jpg

samt MS "Moby Dick Vulgaris"

large_L1100726.jpg

men en båthavn har de ikke klart å få til i Bonn. De er trolig ikke interessert i turister i fritidsbåter. Da har byen noe til felles med vår hjemby, Stavanger, som tydeligvis heller ikke er særlig interessert i det.

Men etter Bonn møtte vi åser kledd av slott og ruiner som for eksempel...

Drachenburg og ruinene av Drachenfels...

large_L1100738.jpg

og Klosteret Apollimarisberg

large_L1100757.jpg

og kirken i Remagen

large_L1100758.jpg

Men, det er selvsagt ikke bare "gammalt" å se langs Rhnen. Det bor jo folk der, som for eksempel her i fine Oberwinter.

large_L1100747.jpg

eller her i Remagen

large_L1100770.jpg

Også er det kjekt å se at Rosenberg er på offensiven. Oljå varer jo ikke evig, så det er viktig å finne flere bein å stå på:

large_L1100772.jpg

Og vi gleder oss til første smaksprøve av Rhinskvinen:

large_L1100773.jpg

Vi begynner å vekke en smule - om ikke oppsikt - så i hvert fall oppmerksomhet med vårt norske flagg akter.

L1100750.jpg

Det er ikke mange norske båter på disse kanter. I havnen i Duisburg møtte vi en norsk og en dansk båt. I dag passerte vi en svensk båt, som gikk nedover Rhinen. Ellers opplever vi folk langs elvebredden som stanser opp og peker mot Kos og det norske flagget.

Det var flott å komme til Koblenz. Vi passerte utløpet av Mosel i Rhinen.

large_L1100805.jpg

Vi gikk forbi monumentet på Deutchland Ecke, som ble bombet de siste dagene av 2. verdenskrig, men bygget opp igjen.

large_L1100806.jpg

Onsdag går vi medstrøms på Rhinen noen hundre meter før vi svinger til babord og inn på Mosel. Der får vi bare rundt 1 knops motstrøm, og ellers bare gode opplevelser.

Skrevet av KosiEuropa 13:40 Arkivert i Tyskland

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn