Reiseblogg fra Travellerspoint

Har snart stemmerett i Duisburg

Spennende innspurt foran valget på ny Oberbürgermeister i Rhinen-byen

rain 15 °C

Nå har Kos og dens besetning vært så lenge i Duisburg at de snart må begynne å betale skatt. Men dermed får de også stemmerett til det kommende valget på Oberbürgermeister. For å stå best mulig rustet til dette viktige valget har Kos´besetning begynt å sette seg inn de forskjellige partienes politikk, og de forskjelllige kandidatenes, for dem er det mange av, standpunkter.
Fredag cruiset skipper og den øvrige besetning gjennom hovedgaten i Duisburg. Der sto partienes valgstands tettere enn folk gjorde i dokøene på Mods-konserten.
De var der alle. SPD, partiet til Willy Brandt og ikke minst CDU, partiet til Angela Merkel. Nå får ingen av de to sistnevnte personer noen innvirkning på hvem som blir ny Oberbürgermeister i Duisburg. Førstnevnte, av helt naturlige årsaker, siden han gikk bort i 1992, og sistnevnte fordi hun har annet å bestille. Blant annet komme over tapet av EU-kompis Sarkozy, og gjøre sine hoser grønne hos den nye sjefen i Holland, Frankrike. Eller kanskje det var omvendt?
Etter å ha samlet inntrykk fra samtlige stands, datt besetningen på Kos ned på de nærmeste to stoler, som så ut til å kunne stå nær nok et serveringssted til at det var mulig å få to glass hvitvin til å fordøye, og skille fra hverandre, de mektige politiske budskapene vi hadde tilegnet oss. Det gjorde de. Stolene.

large_L1100648.jpg

Lørdag var tiden moden for å sette seg enda bedre inn i Oberbürgermeistervalgkampen i Duisburg.
Da var der Glad Mat i byen. Hele hovedgaten oste av grillet skinke og grillet laks. Ølkranene gikk varme, og folk ruslet rundt og hadde det trivelig i en smule sommervær, med sol, 22 grader.
Men også enkelte partier deltok i festlighetene, og vi valgte oss ut standen til SPD. Ene og alene fordi et signal kunne tyde på at partiets Oberbürgermeisterkandidat, Sören Link, kom til å dukke opp på standen.
Vi visste godt hvordan kandidatene til de forskjellig partiene så ut, for de henger og dingler i hver en lyktestolpe i byen. Plakatene med bilder av dem, altså. Jo, signalet på at Herr Link ville dukke opp, viste seg å være riktige. Og signalet var dette:
I hvert sitt hjørne, litt i utkanten av standen, sto fire dresskledde menn med spiralledning ut av hvert sitt øre. Sikkerhetsvakter!
Og vi tenkte: Er det virkelig så farlig å være lokalpolitiker i en middels stor tysk by, Duisburg har 480.000 innbyggere, at det må fire sikkerhetsvakter til for å passe på en kandidat?
Ja, kanskje det. Eller kanskje ikke?
- Det er blitt mote med sikkerhetsvakter rundt lokalpolitikere. Det gir inntrykk av at de er viktige, sa et godt voksent tysk par til oss om den saken.

Besetningen på Kos gjorde seg så lite mistenkelige som mulig. De satte seg bak den ene sikkerhetsvakten og spiste moreller. Fantastisk kjøttfulle moreller - fra Frankrike. Vi voktet oss vel for å spytte morellstener mot sikkerhetsvakten. Vi pakket dem pent inn i et papir, og kastet dem i bosskurven.

For ikke å vekke oppmerksomhet, snek skipperen på Kos seg til å ta et bilde av sikkerhetsvakten, nærmest med skjult kamera.

large_L1003265.jpg

Han fikk ikke med hodet på mannen, men det ser jo ekstra tøft ut på denne måten.
Så kom Sören. Han så langt fra så tafatt ut som han gjør på valgplakatene. Han så rett og slett besluttsom ut, og som alle viktige mennesker, måtte han ta en telefon først.

large_L1003267.jpg

Da det var gjort kunne han begynne på håndtrykkrunden.

large_L1003268.jpg

Det var egentlig ikke så mange hender å trykke, for oppmøtet rundt SPD stand var ikke all verden. Men, han traff da noen flere velgere, som så ut til å være krye over å få treffe ham.

large_L1003271.jpg

Og siden disse velgerne så utilslørt viste sin begeistring for kandidat Sören, ga han dem KULEPENNER!

large_1L1003272.jpg

Med et så viktig budskap, og en slik handlekraft går det nok mot et godt valg for Sören Link.
Vi er mer i tvil om hvordan det kommer til å gå med CDU sin kandidat, Benno Lensdorf. Det ser faktisk ut til at også partiet har mistet troen på ham, siden det allerede før valget har pekt ut retningen for hvordan det går med ham.

Det går nok rett i ....

large_L1003274.jpg

Skrevet av KosiEuropa 08:21 Arkivert i Tyskland

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn