Reiseblogg fra Travellerspoint

Øl, pølser og fotballkamp!

Vi jublet for Tyskland, selv om skipperen holdt med Portugal

semi-overcast 19 °C

Da Tyskland skulle spille sin førtste EM-kamp, mot Portugal, ble besteningen på Kos invitert på øl- og pølsefest hos havnemester Rainer og havnemesterfrue Angela.

large_L1100460.jpg

Det, til tross for dieselfadesen noen dager tidligere.
Festen foregikk på bryggekanten inne i havnen, ved siden av havnemesteren og fruens flotte 42 fot store båt. Der samlet folk med fast plass i den lille, flotte havnen seg rundt bord og fjernsynsskjermer. Angela var grillmester, og alt som kom fra grillen hat sehr gut geschmeckt!

large_L1100455.jpg

Om bord var en 32 tommers fjernsynskjerm, som deler av publikum godt kunne følge med på fra bryggekanten.

large_L1100458.jpg

Vi andre fulgte med på en 15 tommers laptop-skjerm.
Fotballinteressen var vel egentlig så, som så hos de fleste.

L1100457.jpg

Det ble derfor goe drøs om alt og ingenting, om tyske pølser fortreffelighet, om øl fra små og store bryggerier, om Norge og Tyskland, om Angela og euro, ja, akkurat slik som en trivelig grillfest skal være.

large_L1100461.jpg

Det gikk på tysk og engelsk, og ørlite fransk. For Hamdi, som har fikset ankerlanternen vår, og som jobber for havnemester Rainer, som egentlig driver et bilverksted, er fra Tunis, og derfor snakker fransk - og tysk.
Og siden skippern på Kos kan litt fransk etter å ha fulgt godt med i timene til Anne-Kathrine, som het Njå, den gang på 1960-tallet, så dukker det opp enkelte franske ord innimellom all tysken som trenger seg på.
Om bord på "Dark Angel", som båten ti Rainer og Angela heter, var det også to jenter på sju og elleve år. Og hun på 11 syntes det var stas å få snakke engelsk, som hun hadde lært på skolen.
Den kombinered innretning på Kos, altså Ellen Marit, har aldri væt speseitl fotballinteressert. Skippern satt og holdt med Portugal, men jublet pliktskyldig sammen med våre nye tyske venner da Tyskland fikk kampens eneste mål. Kånemor syntes det var mye kjekkere å snakke med de to flotte hundene om bord på "Dark Angel". En seks ¨år gammel svart labrador og en nydelig, tre år gammel Bernersennen.

large_L1100453.jpg

Nå vet vi at "dekk" eller "ligg" heter "FLATT" på tysk.
Men det er sannelig ikke godt å være hund å få beskjedom å ligge FLAT, når grillen med pølser, kyllingbryst, koteletter og andre godsaker står tre meter fra båtripen!
Vi har tidligere forsøkt oss på nett her i havnen, uten å lykkes. Men i formiddag var det full nettpakke fra akterdekket. Så derfor denne glade hilsen til alle som følger oss på turen. Den er skrevet i 20 grader, under en parasoll, for i det hele tatt å kunne se skjermen.
E det kje herligt?

PS
Søndag ettermiddag skjedde det igjen. Havnen vi ligger i ble fylt med diesel! Denne gang var det ikke vår! Det var en av dem som hadde hatt fast plass i havnen i mange år, og som hadde gått rundt med et svært bekymret uttrykk da vi hadde vårt dieseluhell, som lenset en ballasttank - som en gang i tiden hadde vært en dieseltank. Dermed ble dieselutslippet i havnen langt større enn det vi var skyldige i.
Leit når sånn skjer, men for oss var det jo litt greit å se at uhell skjer - også for de bekymrede!
E det kje herligt!
DS

Skrevet av KosiEuropa 04:02 Arkivert i Tyskland

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Fantastisk og spennende å følge dere gjennom Europa !! Veldig mange fine bilder også ( jeg har laget mitt eget MS Kos album ! ) God tur videre , vi tenker på dere...mvh Patrice

fra Patricedw

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn