Reiseblogg fra Travellerspoint

Dieselproblemer e trøtte greier

Men havnemesteren i Braunschweig er en fantastisk flott fyr

semi-overcast 22 °C

Nå har vi vært underveis i mer enn to måneder, også er vi ikke kommet lenger enn til

large_L1100422.jpg

Joda, vi er kommet til Braunschweig, som er et område med flere småbyer. Havnene langs Mittelandkanal er små og koselige. Onsdag kom vi til en liten havn, som ga oss flere nye erfaringer. For det første var den sju meter brede åpningen i kanalbredden, som førte oss inn i den trange havnen, stengt med en slags sluseport. Vi måtte legge til på utsiden og trykke på en knapp for at porten skulle gå opp, eller ned, som den gjorde, ned – under vann.

large_L1100436.jpg

Når man skal ut må man trekke i snoren som henger ut i havnen.

large_L1100432.jpg

Vi kom oss vel inn, og ble hyggelig henvist til en plass, mens porten gikk igjen. Dermed var havnen et helt lukket anlegg.
En halv time etter at vi hadde fortøyd var hele havnen dekket av diesel.
Vår diesel!
Skrekk og gru!
Lensepumpen vår hadde gått et ganske kort øyeblikk. Den starter automatisk når vannet stiger over et visst nivå nede i kjelleren. Ut av Kos kom vann – iblandet diesel!
Skipperen måtte til med tysk Zalo, men det hjalp lite. Diesel sprer seg fort, og det skal ikke store mengder til for å dekke overflaten i en innelukket havn.
Så måtte skipperen ned i kjelleren – igjen – og der vet både han og den kombinerede at han ikke har noe å gjøre. Vel, han fant stedet der vannet kom inn. Det drypte fra propellakslingen. Han fant også stedet der dieselen kom fra. Og hør godt etter nå Jan, på Båtskolen Poseidon, hva skipperen fortalte den kombinerede om bord:
- Eg tror det e fra returen det lekke!
Det er nemlig Jan som har fortalt meg at i dieselmotorer går dieselen som ikke blir forbrukt, tilbake til tanken, altså returen. Normalt ville ikke skipperen ha visst hvordan denne returen så ut om han så hadde snofla i an, men nå måtte altså noe av motorlæren fra Fritidsbåtskipperkurset til Jan, fram i dagen.
Men, problemet var altså at ”returen” ikke gikk tilbake til tanken, men lekket ut av en sprukken returledning og ned i motorrommet. Sammen med vannet som lekket inn førte det til at lensepumpen gikk, og elendigheten havne i havnen.
Skipperen så for seg ny landlov for Kos, roret av, akslingen koplet fra gearet og ut, ny pakning på, alt tilbake på plass, før motoren ble plukket fra hverandre for å fikse lekkasjen fra returen.
Det han i virkeligheten så var en noe arg fru havnemester, pluss svært mange svært bekymrede blikk fra andre båteiere. De kom med sine små sprayflasker, og dusjet oppvaskmiddel ut i havnen. Havnemesteren skulle komme om noen timer.
Av og til har man flaks. Det viste seg at havnemesteren var båtmekaniker og en strålende, hyggelig kar.
- Kein problem, sa han om dieselen i havnen.
Han hadde forstått, som skipperen, at mengden diesel var liten, og at det å verre ut enn det var.
- Kein problem, sa han da han så vannlekkasjen.
- Kein problem, sa han da han så hvor dieselen kom fra.
- Slapp av dere, dette fikser jeg. Gå opp i havnekneipen og ta dere noe å drikke. Det er enkelt å fikse dette mens båten er på vannet. Jeg kommer i morgen tidlig, og arbeidet tar ikke lang tid, så er dere unterwegs igjen, sa dette strålende og blide mennesket.
Og den kom fra RETUREN!
Hørre du, Jan!

Neste dag var alle mulige lekkasjer tettet, båten lenset for dieselholdig bunnvann. Besetningen på Kos feiret det hele sammen med havnemester Rainer Stockmann, hans ikke lenger bekymrede havnemesterfrue Angela Stockmann og elektriker Hamdi Missaoui på akterdekket til mørket seg på.

large_L1100434.jpg

Vi blir trolig liggende en dag eller to til her i Braunschweig. Vi regner jo med at sommeren kommer – en dag – og da må vi ha solskjerming på akterdekket. Alle båter har det her, et kalesjetak på et par bøyler, som skal gjøre det levelig når temperaturen går over 30 grader, og solen steker. Og havnemester Rainer har lovet at han skal sjekke om det er mulig å få fatt i det i løpet av en dag eller to.

Vi forlot VW-byen Wolfsburg

large_L1100403.jpg

og gikk videre vestover på Mittelandkanal. Underveis til Braunschweig sluste vi opp 9 meter sammen med to andre båter, men de var 80 og 90 meter lange.

large_L1100410.jpg

Skrevet av KosiEuropa 04:33 Arkivert i Tyskland

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Heisann.
Så ble der et nytt problem. Stakkars dere :-( Vi tenker på dere og følger med på reisen. Håper problemene snart tar slutt, men gleden over å være på en slik fantastisk tur er vel overstyrende???

fra Harald & Grete

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn