Reiseblogg fra Travellerspoint

Skipsfrisøren gjorde kort prosess med hårtrimmeren

Fikk sommersveien i Lübeck

semi-overcast 22 °C

large_L1090911.jpg

Etter seks uker til sjøs begynte skipperen å bli noe rusjen på toppen. Rusjen i toppen har han vært lenge, vil enkelte hevde, men nå var han det - også utenpå.
Skipets kombinerede innretning, nå også utnevnt til skipsfrisør, visste råd. Skipperens skjeggtrimmer var sikkert like god på toppene som rundt snakketøyet. I rundt 20 graders varme, og med en mild vind inn over akterdekket, en vind som var som skapt til å blåse bort avklippede hårfjoner, ble t-skjorte erstattet med et håndkle, for syns skyld, og skipperen plassert i en dekkstol.
Hver dag passerer en rekke turistbåtere MS Kos, her i Hansa Marina. Det er båter fulle av turister som blir presentert for severdigheter i havnebassenget rundt Lübeck.
9. mai 2012 fikk turistene en ny attraksjon i havnebassenget.
Nei, de gjorde ikke det. Bare tulle.
To båter fulle av turister passerte oss like før friseringen tok til, men ingen var å se så da skipperens, etterhvert uttynnede hårmanke, sto for fall.
Det første skipperen gjorde etter seansen, og han så seg i speilet, var å legge ut hårbørsten til salgs på finn.no. Den kommer han definitivt aldri til å få bruk for igjen.

PS
Har glemt å fortelle hvorfor vi en dag måtte gå så tidlig til havn, og dessuten ble liggende værfast i samme havn i ett døgn, på grunn av store bølger. Det har seg sånn at i Norge, Sverige og Danmark opererer meteorologene med vindstyrke knyttet til meter/sekund. Når det står 5 i vindstyrke i værmeldingen i Dakksrevyen, så betyr det vind med styrke 5 meter i sekundet. I Tyskland viste det seg å være annerledes, noe skipperen ikke tenkte på. I Tyskland bruker man Beaufort-skalaen. I fjernsynet fortalte man at det skulle blåse vind av styrke 4, noe skipperen oppfattet som svært akseptable 4 meter/sekund. Styrke 4 i Beaufort er 5,5 til 8 meter/sekund. Da vi gikk ut i det vi trodde var 4 sekundmeter vind, var nok vinden minst det doble. Mer skal det ikke til før bølger og dønninger vokser i Kielerbukten, som er svært grunn. Derfor - allså.

Og dere som følger oss på AIS kan finne oss på noen av disse:

http://www.fleetmon.com/

http://www.vesselfinder.com/

http://www.marinetraffic.com/ais/

DS
DS

Skrevet av KosiEuropa 06:09 Arkivert i Tyskland

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn