Reiseblogg fra Travellerspoint

Travemünde er målet mandag

Damp i Tyskland er det mest Harry stedet sør for Nordpolen

sunny 14 °C

Heute sind wir in der schøne hafen Wendtorf, nicht langt i fra der stadt Kiel.
Gestern waren wir im Harry-stelle Damp, süd for Flensburg und nort for Eckernförde.
Morgens höffen wir beide, das wir sind in Heilegenhafen gekomt werden möchten. Sein.
Så, allså. Vi har heist det tyske gjesteflagget. Underveis fra Dyvig i Danmark ble den kombinerede, styrmann, matros, kokk, Kånemor, spødakånå også utnevnt til flaggkvartermester. Så midtfjords, ikke lenge etter at nasjonsgrensen mellom Danmark og Tyskland var krysset, iførte hun seg redningsvest og det tyske gjesteflagget, og kom seg ut på fordekket og firte det danske, og heiste det tyske gjesteflagget!

large_L1090867.jpg

Underveis traff vi også på et flott fyrtårn, midt i leia. Vi fant ut at fyrvokteren ikke var hjemme, siden robåten hans ikke lå inne, så vi gikk bare fortbi...

large_L1090862.jpg

Men før vi kom så langt, hadde vi passert to broer ved Sønderborg. Den ene var høy nok til at vi gikk under, men den andre var en klappbro med 5 meters høyde.. Vi ankom et kvarter før broheving, klokka 11, og ventet til den delte seg, og gikk til værs.

L1090854.jpg

På sørsiden av broen var det en flott husrekke mot sjøen.

large_L1090860.jpg

Så gikk vi i regn og dårlig sikt, men rolig sjø til Damp, som var målet for dagen.
Hjelpe og trøste. Damp bør unngås, så sant man kan. Ja, hvis man ikke trenger behandling for en eller annen lidelse, for det var tydelig at det var helsebringende aktiviteter i Damp, i form av dialysesenter og andre aktverdige helsetiltak. Men hvorfor i all verden trenger man bygge opp stedet, sånn at det er mer Harry enn svenskehandel, "slakter Winther-handel" i Hirtshals og det verste sydenturiststedet-man-kan-tenke-seg, til sammen?

L1090868.jpg

L1090873.jpg

Vi var glad for at vi kunne komme av gårde etter en natt der, selv om det gikk an å finne seg en strandstol å kose seg i.

L1090871.jpg

Det var ikke nettkontakt, så vi måtte stole på tyske værmeldinger på fjernsyn.
"Vind fra nord, 4 sekundmeter", sa damene og mennene, stort sett, på de fire-fem kanalene vi så værmeldingen på.
De skrønte alle sammen.
Vi hade lagt opp ruten mot Heiligenhafen, en tur på nærmere seks timer, stort sett med sør-østlig kurs. Skipperen hadde, som han alltid gjør, lagt inn et par alternative havner underveis, lagt inn på kartplotter og plottet inn på kart, med kurser, avstand og gangtid. Det viste seg å være nyttig i dag. Hvis vinden bare var 4 sekundmeter, blir det mye bølger av den over Eckenfördebukten og over Kielfjorden. Retningen var riktig - fra nord. Det førte til vind og sjø inn aktenom tvers, og det er det Kos liker aller minst.
Vi satte derfor kursen mot sør og fritidsbåthavnen i Wendtorf. Med bølger inn rett akter surfet vi av gårde, og vekslet mellom 6 knops fart da bølgene løftet hekken, og 9,5 knop da den slapp oss ned igjen. Etter turtallet på motoren skulle vi hatt 7,5 knops fart.
Skipperens søster, Aase og hennes mann, Tom, er på cruise. De startet i Middelhavet, og går i land i København søndag 6. mai. Da vi hadde gått et kvarter fra Damp mot Kielfjorden lørdag morgen, så vi et "Hotell med propell" forut. AIS-en fortalte oss at det var MSC "Poesia", som Aase og Tom var om bord på. Skipet var 6.82 nautiske mil foran oss.

L1090875.jpg

Det va litt løye å "møte" dem der, og ta en prat på mobilen. Det blir nesten halvannet år til vi ser dem igjen.
Her i Wendtorf skulle det være en dagligvareforretning 800 meter fra båthavnen. Havnesjefen pekte ut retningen, og vi la i vei, og kom til et kryss. Der var det tre retninger å velge mellom. Vi klarte å velge feil - to ganger!.
Dermed fikk vi en spasertur på to timer, før vi fikk handlet inn lørdagsmiddagen, som vi for øvrig ikke gadd å lage. Egg og bekken e godt det og!
Og rusleturen ga oss mange flotte opplevelser. Blant annet en fantastisk flott gresseng, nesten hel dekket med skipperens favorittblomst: Hesteblomsten - allså løvetann.

large_L1090880.jpg

Og det er helt sant. Det er en av de flotteste blomstene skipperen vet om.

PS
An Erik, allså Dambo, e ein reser på nettet. Han har fonne ennå ein nettadresse der det går an å følga bådar så har AIS. Og den adressen e:

http://www.fleetmon.com/
DS

PS2
Det er ikke alltid vi er på nett, og når vi er på nett, er det ikke alltid at et er like stødig. I kveld er det for eksempel ikke mulig å laste inn bilder, blant annet av den vakre hesteblomstengen. Men, dere får bruke fantasien, og se den for dere. Bildene kommer når vi er på et stødig nett.
DS"

Skrevet av KosiEuropa 11:54 Arkivert i Tyskland

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Skip o'hoi :-)
Kjekt å lese at dere koser dere, men AIS'en virker bare sånn av og til fortsatt?? Travemünde neste stopp?
Bon voyage - stol på mannskapet.

fra Harald & Grete

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn