Reiseblogg fra Travellerspoint

Strålende tur i sommervær

I morgen skiftes det danske gjesteflagg ut med det tyske

sunny 20 °C

Dyvig på øya Als sør for Fyn er en flott havn. Der ligger vi nå, etter en utrolig flott tur fra Fredericia. Det var sommer i Danmark i dag, så antrekket var shorts, t-skjorte og nakne tær.

large_L1090839.jpg

Sjøen var like flat som landet selv, og besetningen om bord på Kos syntes faktisk at de hadde fortjent en så strålende dag.
Vi kom sent av gårde, på grunn av trivialitetene med septikpumpen og bunnventilen. Jørgen båtmekaniker var tidlig på plass med nye koplinger, i bronse; - det er det beste man kan få, sa Jørgen, så da ble det sånn.
Det er ergerlig når slike ting skjer, men vi har lært, og får støtte for vår lærdom fra alle vi snakker med, at:
- Man kan ikke gardere seg mot alt, som Jørgen sier!
Før vi la i vei ble Kos oppgradert på alle bauger og kanter. Men, hvor mye av det som virker skal man skifte ut før en slik tur?
Vi får se det positive i denne hendelsen: Det ble langt billigere å skifte septikpumpe, stoppekrane og bunnventil i Danmark enn det ville ha blitt hjemme.
Vi kom ikke av gårde fra Fredericia før klokka 13. Drøye fem timer senere fortøyde vi i den vakre bukten Dyvig, der det også er internett i "loftå".

L1090840.jpg

For å komme inn må man gå gjennom en trang passasje, godt merket med grønne og røde staker.

large_L1090847.jpg

Det er bare 2,4 meters dybde på det grunneste, og mye grunnere på sidene av den utgravde passasjen. Men, det er ingen problemer å komme trygt inn - og ut.
For ut vil vi, i morgen, fredag, som er Store Bederdag i Danmark. Det er bort i mot den "helligste" helligdagen i Danmark. Hvis vær og vind blir som lovet, skal det danske gjesteflagget fires og erstattes med det tyske om bord på Kos denne dagen. Så i kveld frisker vi selvfølgelig opp preposisjoner som styrer akusativ og dativ og sånn....
An, auf, hinter, in, eller var det durch, für, gegen, eller var det aus ausser, bei, binnen.
Ach, sjid vannari.
Gute fahrt und gute nacht!

PS.

AIS-en vår virker, men Marientraffic er ikke alltid å stole på. Men han Erik har funnet en annen side der dere som har lyst å se hvor Kos befinner seg kan følge oss via AIS: http://www.vesselfinder.com/
Det er sikkert andre sider som er like gode, så hvis noen finner oss, så gi gjerne beskjed.
DS

Skrevet av KosiEuropa 12:47 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Det kommer alltid noe godt ut av noe vondt. Nå er vel alt det vonde i båten skiftet, eller..???
Masse gode opplevelser og hyggelige dansker går inn i minneboken. God tur videre!

fra Harald & Grete

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn