Reiseblogg fra Travellerspoint

Kos - Noas ark

Septiktømmepumper og bunnventiler er noe herk!

sunny 19 °C

large_L1090831.jpg

Vi har fått en ny venn. Jørgen Jørgensen heter han, og han bor i Fredericia.
Vi har veldig lett for å bli venner med mennesker som "har greia på båd", spesielt det som befinner seg i kjelleren på båder...
For, det viste seg at odøren som meldte seg om bord i Kos på vei fra Bønnerup til Tunø, ikke skyldtes at vi hadde latt septiktanktømmepumpen gå for lite. Det viste seg at septiktanktømmepumpen stort sett var kaputt. Den brommet når den ble slått på, men det var alt den gjorde. Den avviste ikke tankens innholdt.
Det skjønte vi, etter en flott tur til Middelfart fra Tunø. Og Tunø var flott. Der møtte vi bare hyggelige og trivelige mennesker. Vi nøt godt av gjestfriheten til Elsebeth på Gjestgiveriet Det Gamle Mejeri og Kirsten, som hadde sommerhus der, og som hadde seilt noe av ruten vi skulle dra.
Ja, det var en flott tur.

L1090794.jpg

Vi møtte en vakker dansk motorbåt, vi så sjøen ligge som et speil, og vi opplevde å gå under to flotte broer over Lillebælt.

L1090808.jpgL1090811.jpgL1090802.jpg

Vi så Middelfart og byens flotte kirke fra 1667 fra sjøen, og vi fant oss en trivelig brygge i Middelfart Marina, rundt neset, og på "baksiden" - sørsiden - av byen.
Når sommeren også kom til denne fine byen på vestsiden av Fyn, gikk den kombinerte styrmann, matros, etc, etc, etc og skipper på leting etter et sted å sitte ute i solen og nyte årets første glass utendørs på et utested.
Vi fant det på Torvet, der pøbben "Guldkronen" bød på det meste!

L1090823.jpg

Må nesten ta med dialogen mellom skipper og vertinne ved skranken:
- Hva kan jeg by jer?
- En flaske hvitvin. (Den kombinerte hadde sett at ett glass kostet 50 kroner og en hel flaske 160).
- En lille flaske...?
- Nei, en hel flaske.
Så langt dialogen mellom skipper og vertinne. Nå blander innehaveren seg inn i praten:
- En helflaske koster det samme her som han er vant med å betale for et glass der han kommer fra...!
Så vi fikk en hel flaske, og nøt den i solskinnet!
Det var litt av det vi nøt i Middelfart. Vi nøt også et godt måltid på en italiensk restaurant, der det plutselig dukket opp rundt 50 amatøryklister. De sang og hyllet sin formann, som feiret sin 50-års dag med familien på restauranten.

L1090828.jpg

Det boblet voldsomt i vasker og avløp om bord i Kos, så vi forsto jo at noe ikke var som det skulle. Skipperen forsøkte å tenke logisk, ute i fra at vann tar minste motsands vei, og endte opp med det han ikke ønsket å ende opp med: Septiktanken er full og pumpen som skal kverne innholdet og pumpe det ut virker ikke!
Natten deretter var vakker, kan dere tro. Skipperen nøt den klare himmel, synet av halvmånen, Jupiter og Venus klokka 01,25 - på vei til og fra båthavnens toalett. Han vendte tilbake til sin lune og varme side av sengen - den venstre - lys våken!
Dagen etter påkalte vi Jørgens oppmerksomhet - og fikk den.
Han slo fast at septiktanktømmepumpen måtte skiftes, men at han kunne skaffe ny til dagen etter.
Dagen etter var han på plass med ny pumpe, pluss en bekreftelse på skipperens bange anelser, som hadde holdt ham våken store deler av natten:
Bunnventilen, som måtte stenges når septiktanktømmekranen skull skiftes, lot seg ikke stenge. Den var størknet!
Kort fortalt: Kos måtte få sitt på det tørre, ellers kunne det være at hun kom til å ta seg vann over hodet.
Jørgen fikset slipping i fritidsbåthavnen i Fredericia, halvannen times tur TILBAKE fra Middelfart. Kos ble tatt på land av en moderne slipp. Der sto hun forlatt på et anleggsområde, og så ut som Noas ark i ørkenen, hvis det nå var der den sto.]
Jørgen slo krøll på seg selv for å få ut ventiler og stoppekraner og annen elendighet:

L1090834.jpg

- Det er ikke lekkert det som kommer ut nu, sa han, da restene av en "tømt" septiktank drev ut rundt neseborene hans, der han lå langflat nederst i kjelleren.

large_L1090836.jpg

I morgen - altså torsdag - kommer han tilbake for å montere nye stoppekraner og pumper - og sånn.
Og vi - besetningen på Kos - vi har en fin natt...:
på HOTELL!

Skrevet av KosiEuropa 12:25 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn