Reiseblogg fra Travellerspoint

Bønnerup - ikke verdens navle

Men Mølle Fisk & Havnens Røgeri er verd et besøk

sunny 15 °C

Bønnerup, helt sør i Aalborg-bukten, er ikke akkurat verdens navle.Men du all verden for et utvalg Mølle Fisk & Havnens Røgeri vartet opp med. Og det satte skipper og den kombinerede, altså hu så har adle de andre rollene om bord, stor pris på. For va det kje fredag, kanskje? Og hva har skipper og Kånemor spist fast hver fredag i mange år? KRABBE!
Nå skal det sies at Mølle Fisk ikke kunne slå i disken med annet enn krabbeklør. Men ferske var de, i motsetning til rekene, som enten hadde vært frosset eller var røkte. Blåskjellene derimot, var ferske og fine, så derfor ble det krabbeklør og blåskjell.
Men, det var for tidlig på dagen til den slags utskeielser. Klokka var jo ikke mer enn 10.15 da vi fortøyde i den uoversiktlige havna i Bønnerup. Og siden det følger ørlite tilbehør med til et krabbe- og blåskjellmåltid, syntes vi at vi jaffal burde spise frokost først - altså dansk frokost - som er lønsj - som er formiddagsmat.
For norsk frokost, som hver dag består av en skål med fogglafrø, var unnagjort klokka 06.15 i havnen i Øster Hurup.
Vi var usikre på om vi skulle legge i vei denne fredagen. Datamaskinene til DMI, altså Dansk Meteorologisk Institutt, MI, Meteorologisk Institutt og Storm var enige om en ting: Frisk bris, rundt 10 sekundmeter fra sør fredag formiddag.
Skipperen stoler ikke på datamaskiner, selv ikke den han nå sitter og skriver på. Blant annet fordi dette er andre versjon av denne saken. Den første versjonen forsvant ved et eller annet tastetrykk med blæsten, og seiler nå sin egen sjø et eller annet sted mellom Bønnerup og den syvende himmel.
Men, siden alle datamaskinene sa det samme om været denne fredagen, så valgte skipperen og stole litt på at det var sant. Ble det mindre vind, var det jo ikke noe problem. Ble det mer, var det ikke noe å gjøre med det, annet enn å snu. Vindretningen var om ikke annet på vår side.
Vi skulle egentlig gå en kurs på rundt 140 grader, for å gå beine veien til Bønnerup. Siden vinden kom nesten rett fra sør, valgte vi en mye sørligere kurs. Dermed ble det en del oppoverbakke og tilsvarende nedoverbakke med dertilhørende sjøsprøyt over hele Kos. Men det var jo bare kjekt. Vindusviskerne gikk fortere enn argumentene mot bybane har trillet ut av tidligere samferdselssjef Eiterjord. Til tross for oppholdsvær og strålende solskinn.
Det var litt vanskelig å¨drikke kaffe med en hånd, så autopiloten var god å ha. Og med sjøen rett i mot holder autopiloten seg i skinnet og holder kursen.
Det gjør den ikke når vi får sjøen inn fra siden, eller aktenom tvers, om vi gjorde da vi måtte endre kurs, så det gikk rett vest, mot Bønnerup. Da kunne skipperen glemme alt det Jan Welde på Båtskolen Poseidon hadde lært ham om rettvisende kurs, misvisning og deviasjon. Baugen på Kos burde ha pekt stødig mot 090 grader. Det gjorde den også, en gang i blant. Ellers var den like ofte innom 000 grader og 180 grader. Kos synes nemlig ikke noe om sjø inn aktenom tvers. Da blir hun molefonken og småsur, og skeiner i vei som norske alpinister på 1970-tallet, eller Svein Erik -der-datt- Stiansen.
Men innløpet til havnen i Bønnerup fant vi, og inn kom vi, selv om vinden tok godt også der. Det første møte med denne havnen antar jeg alle vil omtale som "forvirrende" og uoversiktlig.
Siden dagen ennå var ung, pakket vi opp våre sammenleggbare sykler, stakk innom baker og Brugsen, og drog på picnic. En trivelig gang- og sykkelsti går langs sjøen i "naturskjønne omgivelser", som det sikkert står i turistbrosjyrene. Flott var det jaffal.
Så ble det sjever og vin, med duk på bordet,

large_L1090763.jpg

og til slutt en siesta i det grønne.

L1090767.jpg

Den kombinerede, som også er Kånemor, er et praktisk eksemplar av arten menneskeheten. Da duken til stadighet blåste av bordet, ba hun om å få låne skipperen sin snedne slirekniv.
Bildet taler for seg, for et bilde kan si mer enn tusen ord.
Velbekomme!
L1090764.jpg

Skrevet av KosiEuropa 09:15 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn