Reiseblogg fra Travellerspoint

Vi trodde vi hadde stor båt

Så kom MY Bonnie over the ocean

overcast 8 °C

MS Kos er med sine 35 fot, eller 10,67 meter, som er de strategiske mål - i følge verftet i Nederland - den største båten vi har hatt. Da vi orienterte oss i båtmarkedet var det mange momenter som måtte telle med. Hun - allså båten - måtte ikke være for lang eller for bred, ikke for høy og ikke stikke for dypt. Vi skulle jo på elver og kanaler, i sluser og under broer og i tunneler, og skipperen måtte føle at han mestret båten både i det åpne farvann, i strie strømmer og i trange havner.
Kånemor hadde et greit utgangspunkt når vi kom om bord i en ny båt. Hun stilte seg følgende spørsmål:
- Kan jeg klare å bo om bord i denne båten i halvannet år?
Da vi omsider kom om bord i Kos var hun ikke mye i tvil. Båten var stor nok og romslig nok til at hun kunne det. Så vi mente begge at vi hadde en stor båt.
Vi har hatt 14 fots og 13 fots landstedsbåter - alltid. Vi har dessuten hatt en 22 fots motorbåt i tre, som skipperen faktisk klarte å selge, da den lå på havets bunn!
Jaja, hav og hav. Den lå på bunn i båthavna i Lundsvågen på Hundvåg. Den var av en eller annen grunn full av vann, og hang i sine fire fortøyninger i båsen sin på flytebrygga. Så innbiller skipperen seg at et en eller annen med virkelyst og skarp kniv har testet eggen på kniven mot tauene. Dermed sank MS "Hoppetussa", som skuta het, til bunns.
En åttende klassing fra Hundvåg forelsket seg i skuta, og la inn bud, uten å bry seg med de smule fuktskader som kunne ha oppstått under bunnoppholdet.
Så ble det en 26 fots snekke, før det ble en 20 fots daycruiser på oss - før det ble alvor med MS Kos.
Så, jo, vi mente at vi hadde en stor båt.

large_L1090756.jpg

Helt til MY Bonnie came over the ocean, og la til aktenfor oss her i Østerby Havn på Læsø.
MS Bonnie er også en nederlandsk stålbåt, akkurat som vår, men hun er 52 fot lang - det vil si drøyt 5 meter lengre enn Kos, og dermed en smule bredere og høyere.
Bonnie har sveitsisk flagg i akterenden, men ligger i Nederland når hun ikke er ute på tokt. Det sveitsiske ekteparet er på vei til Stavanger, så bare kikk etter henne om noen dager. Hun er på vei til Nordkapp. Bonnie har vært i havn i Tananger tidligere, så det kan jo tenkes at noen drar kjensel på henne.

Skrevet av KosiEuropa 01:07 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Det e jo ikkje alltid størrelsen det komme an på. Smått e godt! Me ska se om han komme innom, han der store. Passa bådane!

fra poppel

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn