Reiseblogg fra Travellerspoint

Pakke til besvær

Den var kommet til Læsø, da den ble tilbakekalt til København

semi-overcast 8 °C

Skriver vi fortsatt 2012, eller er vi satt sånn omtrent 100 åt tilbake i tid? Vi er begynt å lure på det, vi to om bord i MS Kos. Vi hadde altså planer om å komme oss til Middelhavet innen utgangen av september. Nå er vi usikre på om vi i det hele tatt kommer til å se Middelhavet før julen ringes inn. Og det er postvesenet i Norge og Danmark sin skyld!
Onsdag 11. april, da vi ennå var på svenskekysten, ble det kortslutning i landstrømsinntaket om bord. Både han- og hunstikket hadde antatt mye av den fargen skipper og matros håper å tilegne seg en smule av, i solskinnet på Europas elver og kanaler på vei sørover ja, og vel så det. De to stikkene var vel helst blitt svarte, og så glad i hverandre at de nesten ikke var til å få fra hverandre.
Slike koplinger fantes ikke i Sverige. Derfor bestilte skipper nye stikk hos Helge hos Jama Marina i Hillevåg. Samme dag, 11. april, sendte han greiene av gårde på posten, adressert til skipperen, med adresse havnekontoret i Østerby Havn på Læsø. Det var en onsdag. Fredag 13.04 ankom MS Kos Læsø, i trygg forvissning om at pakken var ankommet.
Da sluttet skipperen å tro på julenissen!
Derfor fikset han landstrømstilkoplingen på en anstendig måte, men ville likevel gjerne ha delene som var bestilt.
Mandag fikk Helge hos Jama BREV om at det manglet et skjema for eksport av slike dingsebomser. Det fakset han umiddelbart til etaten som hadde glede av et slikt skjema. Så gikk det bare ett døgn, så var pakken kommet til København. Vi skriver 17. april. Så da regnte vi med å se trivelige havnefogd Kurt Kiil Nielsen komme ruslende ut over bryggen til oss med pakken, onsdag 18. april.
Onsdag 18. april sluttet skipperen også å tro på påskeharen!
Torsdag 19. april var alle enige om ville bli en bra dag, for da måtte jo pakken komme. Det ville passe utmerket, fordi DMI, Dansk Meteorologisk Institutt, fortalte oss at vinden ville løye ved 14-tiden fredag, så ville vi være klar for avgang sør-over langs det nordjydske fastland.
Så sporet skipperen pakken! Det var fornøyelig lesning! Der kunne Bring, som før het Posten, fortelle at pakken var blitt FEILSENDT fra København. Det er bare en Læsø i Danmark. Likevel var den blitt feilsendt. Men; det sto faktisk at pakken var blitt kontrollert og godkjent av alle Øvrigheter som "hadde någe med det" i Danmark, og at den var kommet til Læsø samme dag klokka 10.20!
Da begynte skipperen å tro bittelitt på påskeharen igjen.
Postombæringen i Østerby havn skjer klokka 13. En telefon til havnefogd Kurt klokka 13.45 førte til at havnefogden undersøkte saken, siden det ikke hadde dalt verken hanstikk eller hunstikk ned i hans postkasse.
Klokka 14 kom havnefogd Kurt ruslende utover brygga mot Kos, uten pakke, men med sørmodige øyne.

large_L1090755.jpg

Det var da skipperen ga påskeharen sparken for godt.
- Pakken har vært på Læsø. Den kom med ferja i formiddag, og postmesteren sto med den i hånden. Så fikk han en telefon fra tollmyndighetene i København, som sa at den straks skulle returneres til København, fordi den ikke var kontrollert. Så nå er pakken på vei tilbake til København!
Da begynte skipperen å tvile på tidssignalet!
Videre kunne Kurt opplyse at pakken tidligst ville være tilbake på Læsø mandag 23. april!
Da Kånemor hørte det kom det tørt:
- Da kan jo det være pakken til deg, siden du har geburtsdag da!
Mens vi har vært her og ventet på pakken, har vi hatt det godt. Vi har mesket vår buk med godsaker, blant annet fra fiskehandler Christian Thorsen. Hans fiskedisk, hans gode humør og hans rause væremåte anbefales så absoutt til alle som har tenkt seg til Læsø.

large_L1090752.jpg

Og kanskje det er som et plaster på såret fra danske myndigheter, at Forsvaret vil velsigne oss med en større anlagt nattøvelse, med base i Østerby Havn, natten mellom 19. og 20. april. Kurt har jaffal advart oss om øvelsen, som innbefatter lavtflyging med helikopter og skyting og annet spetakkel i havnebassenget.
Så mens vi ligger våkne og hører på bulder og brak i natt, kan vi jo tenke på et hanstikk og et hunstikk som vaser fram og tilbake over Kattegat, uten at vi kan gjøre nos som helst med det.

Skrevet av KosiEuropa 06:29 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Lykken står desverre ikke alltid den kjekke bi! Men siden det er så mange hyggelige mennesker på Læsø har sikkert tiden gått fort. "Gleder" oss til neste hendelse. Måtte den være absolutt godartet. God tur videre:-)

Takk, takk, Harald. Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre.

fra Harald

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn