Reiseblogg fra Travellerspoint

Måkene spiser "Spaghetti Bolognese"

Dessuten er det gratis å ta buss på Læsø

sunny 8 °C

På Læsø spiser måkene "Spaghetti Bolognese", og det er gratis å kjøre buss!
Joda. Vi er fortsatt på Læsø. Vi venter fortsatt på en han- og en hunkopling til landstrømsinntaket i båten. Og det er jo klart at det norske spedisjonsfirmaet som skulle sende den til oss, ventet fra onsdag i forrige uke til mandag i denne uka, med å gjøre avsenderen - Jama Marina i Hillevåg - oppmerksom på at det manglet et eksportskjema i forsendelsen, som fortalte hva pakken inneholdt. I 2012, da de fleste av oss trodde at internett og e-post var kommet for å bli, sendte dette firmaet et BREV til Jama Marina i Hillevåg, og gjorde dem oppmerksomme på den grove tabben!
Jaja. Læsø er verd en ukes opphold, absolutt. I tillegg har vinden utenfor moloen vært frisk, så vi hadde nok blitt liggende. Men, det kan tenkes at vi hadde potlet oss over til det nordjydske fastland - til Sæby - en tur på snaue to timer fra vår havn på Læsø.
Tilbak til måkene.
Egentlig handler det om katter. På moloen vår bor det to katter. Ja, de bor der, bokstavelig talt. Noen - har en eller annen gang - montert en fiskekasse på moloveggen, og delt den av i to. Så har noen lagt isopor og halm i bunn i begge rom, og våre to katter tilbringer nettene der, og ser ut til å ha det riktig så fint. Men de virker sultne, konstant. Spesielt den ene. Den sitter som oftest på brygga utenfor MS Kos og kikker inn på oss to, eller rusler rundt beina våre, og ser bedende på oss når vi er på brygga.
- Alle gir dem mat, sier havnefogd Kurt.
Så da gjorde også vi det. "Noen" hadde satt ut to matskåler, pluss en vannskål, like nededenfor "reiret" til kattene. En kveld sto "Spaghetti Bolognese" på middagsmenyen om bord i MS Kos. Det ble noe til overs. Skipperen fordelte det likt mellom de to blå skålene, selv om han bare så den ene katten. Da han ruslet tilbake til båten, og snudde seg, så han katten stå bøyd over den ene skålen, mens to måker grådig forsynte seg av en relativt godt krydret "Spaghetti Bolognese" i den andre!
Så var det bussen.
Det går to busser på Læsø, som stort sett går samme rute, og begge er rute nummer 840! De går mellom Østerby havn, Gamle Østerby på nord-østkysten, til "hovedstaden" Byrum og videre til ferjehavnen Vesterø. Ja, også er det et stoppested i Meieribyen.
For sju år siden innførte kommunestyret på Læsø en tre måneders prøveperiode med gratis buss. Målet var å redusere bruken av privatbil, og øke kollektivtransporten. Etter en måned var resultatet så positivt at kommunstyret sa: VEDTATT!
Flere øyboere fant ut at det var billigere å ta drosje enn å å eie en bil, når de nå kunne kjøre gratis med bussen. Derfor solgte de bilene sine. Utgiftene til gratis buss fordeles med en tredjedel på Læsø kommune og to tredjedeler på en regional nordjysk offentlig etat.
Det bor 1970 sjeler på Læsø. Derfor kjenner "alle - alle". Det er positivt. Det som er mindre positivt er at ungdommen forsvinner. Det er bare skolegang ut ungdomsskolen på øya. Deretter må de unge ut, hovedsakelig til Frederikshavn, for å bo på hybel og gå på videregående skole. Bare 15 til 20 prosent vender tilbake til øya.
Ferjeturen mellom Frederikshavn og Vesterø på Læsø tar halvannen time, og det går ferje flere ganger daglig, også i vinterhalvåret.
Fiskeri og turisme er hovednæringen på øya, og når det gjelder fiskeri er det jomfruhummeren som er hovedfisket. Vi kaller den sjøkreps, men forekomstene av arten må være langt større i Kattegat enn i norske farvann. Læsø Fiskeindustri er den største eksportøren av jomfruhummer i nord-europa. Det meste går til Italia. Krepsen fryses i kilos pakker før den sendes sørover. I lange tider drev man på med å finne en metode å fryse krepsen uten at den tapte seg i smak. Av en eller annen grunn var det Fiskeindustriens bokholder, Inger Christensen, som etter mange forsøk fant fram til en frysemetode som sikret hummeren dens opprinnelige smak.
Øya har mange kvalitetert, blant annet Uldstuen, der de produserer garn, og der de produserer en rekke strikkeprodukter, ulldyner og andre varmende antrekk. Og der brukte vi en del tid, som seg hør og bør, fordi Kånemor er en lidenskapelig og særdeles flink strikker! Og gjett om hun fant seg en flott jakke hun ville strikke!

L1090724.jpg

Øya er flat, og var en gang i tiden treløs. Nå er den nærmest en skogsøy. Vedproduksjon er en stor næring på øya. Man kommer stadig over små skur langs veien, der det ligger sekker med ved til salgs, slik vi opplevde med frukt og grønnsaker i Norge tidligere. Det er bare å forsyne seg, og legge penger i skrinet. Veden er billigere i Norge, som alt annet i EU-landet Danmark.
Og skulle man ha lyst til å skaffe seg sommerbolig for en billig penge, er Læsø stedet. Skilter med "Til salg", står tett i tett. Og sandstrendene på Læsø står ikke tilbake for Jærens sandstrender - jaffal ikke så mye!
Og kolonialen i Østerby havn har åpent 365 dager i året - bortsett fra når det er skuddår. Da har den åpent 366 dager!
Læsø er også kjent for sin produksjon av ekslusivt bordsalt. 70 tonn produseres hvert år ved sydehyttene. Det vil si at sjøvann som er filtrert gjennom jordsmonnet, og som står bare to meter ned i bakken, hentes opp, fylles i store kar, som syder slik at det etterhvert utkrystalliserer seg salt. Paul Christensen gjenopptok i 1991 tradisjonen man hadde hatt på øya fra middelalderen.

large_L1090750.jpg

L1090743.jpgL1090744.jpg

Når vannet er brukt i en uke, bringes det til et kjempeflott kuranlegg, som er bygget i en gammel kirke i Vesterø. Der bader man så i oppvarmet, saltholdig vann. Anlegget er godkjent av danske helsemyndigheter som behandlingssted for folk med psoriasis.
Siden det var trivelige PaulChristensen som også tok initiativet til dette kurstedet, i en kirke, omtaler han det selv som: "Pauls cathedral"!

L1090722.jpg

Skrevet av KosiEuropa 08:02 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn