Reiseblogg fra Travellerspoint

Også midt i kirketiden en søndag!

Deilig å være norsk - i Danmark

sunny 12 °C

Danmark er Danmark, og det vet vi nordmenn å sette stor pris på. Hvis noen hjemme på bjerget hadde tenkt tanken - høyt - om at man burde kunne kjøpe seg en kasse øl, litt vin og en flaske gin i kirketiden om søndagen, hadde Myndighetene og Øvrigheten og en del andre vesener, fått apoplektiske anfall og det som verre er.
Men så ikke i Danmark.
Så derfor gjorde vi det, Kånemor og jeg. Ikke fordi vi ville være formastelige eller noe som helst annet. Det bare ble sånn, etter at det svenske ekteparet i seilbåten aktenfor oss her på Læsø, kom ruslende fra forretningen med en kasse øl mellom seg i 11-tiden søndag.

L1090706.jpg

Læsø er ellers ikke den verste plassen man kan bli en smule solbrendt i ansiktet - i midten av april! Øya er faktisk det mest solrike stedet i Danmark. Det er blitt vårt lodd i livet å tilbringe noen dager her, flere enn vi hadde planlagt, men det gjør ingenting. Grunnen til at vi fortsatt er her er at vi har hatt problemer med tilkoplingen til landstrøm. Hvorfor det skjedde, vet ikke skipperen, men det skjedde. Det ble varmgang i koplingspunktet. Båtens hanstikk og ledningens hunstikk smeltet sammen i en ikke særlig estetisk symbiose. Dermed kortsluttet vi det som var av strømskap på bryggene langs svenskekysten, og vi måtte klare oss med strøm fra batteriene.
Svenske båtutstyrsforrretninger var ikke utstyrt med den typen koplinger MS Kos var utstyrt med. Skipperen prøvde seg med en spansk en, noe jordfeilbryterne på svenskekysten ikke syntes noe særlig om. Dermed ble løsningen en telefon til Helge hos Jama Marina i Hillevåg. Skipperen kunne nemlig huske å ha sett det riktige utstyret i en hylle der. Og det stemte.
Fra Sverige gikk det bud fra skipperen på Kos til havnefogd Kurt på Læsø:
- Kan vi bruke din adresse på en forsendelse med el-utstyr fra Stavanger?
Selvfølgelig kunne vi det.
Vi regnet med at greiene var framme senest lørdag.
Vi var framme på Læsø fredag, men ingen pakke kom lørdag. Derfor blir vi her også mandag, siden postombæringen er å sammenlikne med aktiviteten til langt framskredne B-mennesker.
I mellomtiden har skipperen avlagt svenneprøven i skipselektrikerfaget - uten opprykk. Så nå har vi landstrøm som en hvilken som helst jordfeilbryter ville ha akseptert.

L1090717.jpg

Søndagen ble en strålene dag. Vi ligger inderst i havnen, aldeles alene, siden alle gøteborgere har seilt hjem, og vi ligger godt i le for nord-vesten bak en høy molo og levegg. Dermed ble ansiktet vendt mot solen på en skyfri himmel i noen timer, før gassgrillen for første gang ble plukket fram. Det ble et kjempemåltid - i all sin enkelthet!
Åh, det e et sled å vera pangsjonist!

Skrevet av KosiEuropa 10:42 Arkivert i Danmark

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn