Reiseblogg fra Travellerspoint

Strømstad neste

Kjekt å heise gjesteflagg for første gang

Tjänare flickor och grabbar!
Hör ni gökorna?
Det er Kos som kaller – fra Sverige !
Første havn ble Strømstad. Rett og slett fordi vi måtte dit for å kjøpe sjøkart over den svenske vestkysten. Planen vår var jo å krysse Skagerrak fra Arendal til Skagen, så svenske sjøkart hadde vi ikke kjøpt inn. Men vi hadde norske kart, som rakk til Strømstad.
Det var litt løye å heise et utenlandsk gjesteflagg for første gang. Det ble gjort i smult farvann fire minutter før vi krysset riksgrensen til Sverige.
Vi hadde en flott tur innaskjærs fra Fredrikstad til Strømstad. MS Kos va helste litt øvegidde, du hu raste medstrøms ut det østre løpet av Glomma med 10,5 knops fart. Den slags fartsgalskap og løssluppethet hadde hun aldri opplevd. Men, hun tok seg pent, og la seg på 8 knop med 2000 omdeininger på motoren, slik hun pleide, når Glomma var historie og baugen pekte sørøstover.
Det var speilblank sjø, fortsatt is på fordekket etter nattens minusgrader, men strålende sol inn under kalesjen på øvre styreposisjon da vi la i vei. Dermed ble det t-skjorte både på skipper og styrmann, inntil skipperen måtte melde pas, og ty til Poseidon-jakken, siden det nå var han som ble sittende på skyggesiden.
Det tok oss drøye tre timer å komme til Strømstad. Der var det allerede begynt å bli kamp om kaiplass i gjestehavna. Innerst langs kaiene lå båtene utenpå hverandre, noe verken Kos eller dens besetning trakter etter. Vi fikk fin plass på innsiden av moloen. Der lå Kos i solskinnet, og koste seg blant andre noble fartøyer. Den nærmeste på babord side var en bøsen plastgreie på 65 fot. Aktenfor den fortøyde en enda bøsnere Tupperware på 70 fot! I land skred et damemenneske med den tykkeste og blondeste fletten som var å se øst for riksgrensen. Langs brygga gikk en kar i hvit V-genser, med den riktige blå V-en i halsen. Lett henslengt fikk han fortalt en beundrer på brygga at:
- Det er ikke min båt. Jeg er bare med om bord for å lære opp eieren.
I tillegg rold an på err-ene!
Mannen altså!
I dette selskapet var det altså Kos tilbrakte sitt første anløp av utenlandsk havn. Uansett hvor vi vendte våre blå og grønne øyne var det bare norske flagg å se i akterstevnen. Uansett hvot vi snudde oss i gatene og i butikkene hørte vi bare vårt norske språk, bortsett fra de hyggelige ekspeditørene i butikkene. De var svenske.
Men, forresten! Det var en eneste båt i havn med svensk flagg. Den så ikke til å trives så godt blant vakre 40 fots Storebro-motorbåter og seilbåter med master som nærmer seg å være en fare for flytrafikken.
Vi var ikke i Strømstad for å hamstre verken det ene eller det andre. Men, det var det svært mange andre som var. I Strømstad selger man fortsatt trillebager. De fylte nordmenn opp med, om ikke kvinner, vin og sang, så i hvertfall brennevin, øl og vin, fallera.
I byens lokale Coop vaste nordmenn på jakt etter, tja, etter hva som helst, hadde vi inntrykk av, bare det var BILLIG!
Billig? I Strømstad? Sludder og vrøvl.
Tror dokker ikkje at regene kosta kroner 229 for kiloet!
Slå den!
Det var riktignok svenske kroner, men ligavel.

PS

Vi er ikke lenger på mobilt bredbånd, og er nå avhengig av å finne havner, steder kafeer med trådløst internett for å holde dere oppdatert om turen vår. Og hvis de gjør det som i Strømstad, der havnen har trådløst nettverk sammen med skolene, et nett de legger ned når skolene tar ferie, så kan det ta litt tid å komme på lufta. Men, vi sier som skipper Worse:
- Vi kommer sent, herr kunsel, men vi kommer godt!
DS

Skrevet av KosiEuropa 11:32

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Følger med dere uannsett !! :)

fra Patricedw

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn