Reiseblogg fra Travellerspoint

Jomfruland i frisk bris

Trivelig, men vindfullt i Stavern

sunny 5 °C

large_L1090550.jpglarge_L1090547.jpgL1090552.jpg
L1090545.jpg

Det var meningen å gå fra Risør til Fredrikstad i ett strekk. Men siden turen blir til mens vi turer fram, så endres også planenen underveis. Frisk bris aktenom tvers, på babords halser og slør og sånn - kan kje flerne sånne udtrykk - gjorde at det ble vel travelt med styregreiene fra vi passerte Jomfruland utenfor Kragerø, og over mot Larvik-landet. Derfor fristet Stavern, og det angret vi ikke på. Det blåste friskt i havnen, og med høyden på kalesjen på Kos, er det godt vindtak. Vi la oss så langt inn i havna som vi kunne, langs en komfortabel brygge, med strømuttak både her og der, som alle var låst.
Men alt ordner seg for snille gotter og piger, så etterhvert dukket det opp en hyggelig kar, som var oppsatt med "låsoppgreier", og dermed ble det strøm, og varme på badet også denne dagen og natten. For der har vi plassert en ørliten varmekilde, i form av en elektrisk ovn, som krever landstrøm.
- Det er for tidlig i sesongen, var forklaringen på at strømgreiene ikke var låst opp. Og det samme argumentet brukte vi overfor en plakat som fortalte at det skulle koste oss 250 kroner å ligge ett døgn i havnen.
Skipperen var den eneste av besetningsmedlemmene på to, som hadde vært i Stavern tidligere. Han tilbragte tre måneder på befalskurs i militærleiren i byen høsten 1968. Nå opplevde han det ikke som et gjensyn med byen. Han husket ikke en prikk av hvordan byen var, hvordan leiren var eller hvordan noe som helst annet var. Det var ingen stor overraskelse for den kombinerte førstestyrmann og matros. Hun lar seg imponere hvis skipperen husker hvor han tilbragte ferien ett år tilbake i tid, og hvordan det så ut der.
Jo, forresten. En ting husket skipperen fra sin tid i Stavern; at hotellet het: Wasilliof, selv om han aldri frekventerte verken hotellet eller pøbben i kjelleren under sitt tre måneders lange kurs i kontroll- varsling og radar.
Opp en liten bakke, og andre til venstre, så var vi i hovedgata. Siden det var søndag antok vi at vi ville være de eneste ruslerne i gatene. Langt i fra. I Stavern er det søndagsåpne butikker fra 12 til 16, så det var et yrende liv. I tillegg er store deler av militærleiren, som opprinnelig var Fredriksverns Verft, tatt i bruk til kunst og kultur. En rekke av bygningene var fyllt av utstillere innen bildekunst, keramikk, tekstil og kunsthåndverk. Det ble derfor noen trivelige timers rusletur i ukjente omgivelser.
Solen gjorde i grunnen så godt den kunne fra en skyfri himmel. Men, vinden var og ble vinneren, og solstrålene var mer for en spøk å regne. Men, så var det da også 1. april!

Skrevet av KosiEuropa 08:55

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Tror rett og slett det var meningen å få med seg Stavern også, at været tilsa en liten endring. Så kjekt og idyllisk det så ut. Du mimret litt i fra din Stavern tid Sveinung. Det vi husker var at du fikk ny barbermaskin av din mor før du reiste.......hva du skulle med den? Hm, det viste seg at det militæret i mente du trengte den...fikk vi høre. Skulle likt å vært på Fredriksverns Verft! Kanskje en dag! Sol, regn og blåst på "Blikk" også, men herligt.

fra poppel

Kjapp i replikken enda ser jeg og mange utrykk som jeg bare må le av. Dette kommer til å bli spennende framover og så får vi teste sjømannskapet med ord og utrykk underveis.. Bra at du skriver i den gode kjente Sveinungsjangeren som fremkaller innlevelse og herlig humor! Hils kånemor og så må dere ha en flott påske uansett hvor dere er nå! Snart kommer vel Erling og Gro etter:-)

fra Vigdis Naustvik

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn