Reiseblogg fra Travellerspoint

Stol ikke på kartbøker og slusevoktere

Strømmen i havner på Saônen er heller ikke å spøke med

rain 8 °C

Vi hadde ikke tenkt at det ville være så kaldt på Rhonen i det sørlige Frankrike i april ...

large_L1130258.jpg

Men, det var altså det!

På med varme og gode flytedresser.

large_L1130253.jpg

Hjemmestrikkede sokker, beina på en pute - pakket inn i pledd. Ja, så kaldt var det

Strømmen hadde vi i mot - opp til 4 knop i mot - og da går det ikke fort framover. Vi krysset oss oppover, gikk innersvinger der strømmen var svakest, prøvde å unngå kvister, rusk og rask og opp til ti meter lange trestammer som kom rekende i mot oss. Vi så fram til ankomst Lyon, der vi skulle inn på mye roligere - trodde vi - Saônen!

Den Kombinerede Indretning - i rollen som Koldjomfru - tilberedte litt å bite i underveis...

large_L1130247.jpg

Været bedret seg betraktelig, og i Lyon hadde vi det fint, da vi ruslet kailangs, og fant litt forskjellig som ikke er så vanlig på hjemlige trakter.

large_DSCN0445.jpg

Et båtkapell - for eksempel -

DSCN0449.jpg

Underveis - faktisk gjennom hele Europa - har vi kunnet nyte synet av denne flotte rovfuglen...

large_81A8BE832219AC6817BC937BE7CEB936.jpg

glente.

En annen gjest som har fulgt oss gjennom Europa, og som av og til hiker med oss er linerlen..

large_L1130242.jpg

I sørlige Europa ser vi også dette..

large_L1130283.jpg

misteltein. Den er en snylter, som vokser i store klaser på andre trær.

Sluser får vi nok av på turen nordover. Vi er foreløpig ferdige med de store, som likevel kan se trange ut for enkelte fartøy..

large_L1130238.jpg

Vi har hatt stor glede og nytte av de flotte fenderbrettene Sverre Naustvik lagde til oss før avgang..

large_L1130228.jpg

Her ligger de utenpå fendrene våre og sparer dem for slitasje mot den grove sluseveggen. Dessuten ligger den stødig utenpå flytepolleren i slusen.

I en havn rett sør for Lyon banket det plutselig på "døren" om bord i Kos. Utenfor sto

large_L1130235.jpg

Sissel og Torstein Wiik fra Tjøme. De hadde hatt båten sin liggende i havnen i vinter, og var nå kommet for å hente den og gå hjem til Norge. Hyggelig å treffe folk hjemmefra, sånn av og til.

Turen på Saône ble ikke så rolig som vi hadde trodd. Snøsmelting i Jura-fjellene ga sterk strøm også i den elven. Da vi gikk sørover i august i fjor var Saône rolig og fin. Nå var vi opp i 3 knops motstrøm. Vannstanden økte fra dag til dag.

large_L1130292.jpg

Skilter for parkering - ikke av båter, for de parkerer ikke, men for biler, forsvant under vann. Og vi fikk merke strømmens krefter i båthavnen i Chalon sur Saône. Den ligger på innsiden av en øy i elven, men strømmen i havnen var sterk. Skipperen målte den - etterkant - til 2 knop. Da vi skulle legge til ville skipperen gå innenfor en flytebrygge, for å ligge mest mlig skjermet for strømmen. På vei inn ropte folk i havnen at der var det for grunt for Kos. Skipperen slo ned farten og ville bakke, men da tok strømmen, som nå traff Kos på babord side, oss. Full gass hjalp ingenting. Vi braste inn i baugen påå tre båter med vår styrbord side, og ble sittende fast. Jernskrot som stakk ut fra baugen i den ene båten hektet seg i rekken vår, ankeret i den andre båten gjorde det samme.
Tre karer fra havnen kom til, og det ble et hektisk kvarter med skyving: "Stopp"! "Forover"! "Akterover"! "Pass armene"! Krasj! Bang! Oj!
Det gikk til slutt, men da var skipper, matros og de tre karene temmelig stresset! Rekken til Kos så sånn ut!

large_L1130295.jpg

Et annet sted var rekkefestet løsnet, og rekken bøyd innover. Heldigvis var det ingen skader på de andre båtene, og alle kom fra uhellet med armer og bein i behold.

Det var kanskje ikke så rart at vi så fram til vi var ferdige med Saône, og skulle inn på Canal du Centre, som skulle føre oss mot Paris. Og, i første havn på denne kanalen, Chagny, der var det en trivelig havnesjef, som også drev sitt eget verksted.

- Pas de probleme, eller noe sånn, sa Phillip..

large_L1130334.jpg

Men, vi må ta med en underli seanse fra uhellshavnen vår, Chalon sur Saône: Vi ankom en søndag, og været va fint. Utover dagen strømmet det på med folk som slo seg ned sammen med de tre karene som hadde hjulpet oss. Champagnen og vinen fløt i stride strømmer, minst like sterkt som elva. Ut på ettermiddagen ble sveitseren Hans, som også lå med sin båt i havnen, halt med ned til forsamlingen, sammen med sekkepipen sin. Tidligere på dagen oppdaget vi plutselig en kar kledd i bukse og singlet stille seg opp i stram giv akt på flytebryggen og spille en haltende "Amazing Grace" på utstyret sitt. Nå var han ønsket i champagneselskapet.
Skipperen på Kos slo følge, med kamera i hånd, og begge ble mottatt av en av karene som hjalp Kos løs. Karen tok skipperen på Kos i hånden, og tok av seg solbrillene. Da så skipperen at tårene rant...
- Da vi hjalp deg med båten døde min beste venn, kunne han fortelle.
Skipperen lurte på om det var en av dem som hadde hjulpet til under uhellet, som døde av anstrengelsen, men det var det ikke. Mannen cvar død under en reise til Odessa, og meldingen om dette fikk altså hjelperen vår like etter vårt uhell. Nå ville de alle ha en markering av dødsfallet ute på brygga! Sveitser-Hans ble kommandert om bord i en båt, og stilte seg opp på badeplattformen. Tomflaskene gjorde honnør, og forsamlingen sto andektig og hørte på den haltende "Amazing Grace" og et like haltende ekstranummer, "All Lang Syne"!

large_L1130300.jpg

Vi talte 14-15 personer og 22 tomflasker, så det ble en fuktig markering!

I kartbøkene står det angitt minstehøyde på broene og minste dybde i elver og kanaler. Men det stemmer ikke alltid. I vår kartbok står det at minstehøyden på broene på Canal de Centre er 3,50 meter. Da skal Kos smyge så vidt under når kalesjen er på. Minstedybden skule være 1,80 meter. Den føste slusen på Canal du Centre er betjent, og slusevokteren bekreftet at det ikke var noen problemer å komme unde broene med vår høyde.
Da vi gikk under den tredje broe skjønte vi at både slusevokteren og kartbokforfatteren var noen spøkefugler!
Det er trist å høre kalesjen skrape mot betong.
Før neste bro ville vi legge ned kalesjen, slik at vi bare ble 2,70 meter høye. Vi ville legge til bredden, der det var et par fine pollerter. Kos stikker 1 meter. Da dybdemåleren viste 0,8 meter bakket vi ut og tilbake til midten. Kalesjen kom ned..

large_L1130324.jpg

Og i første havn måtte Den Kombinerede ndretning - denne gang i rollen som kalesjemaker - til med nål og tråd!

large_L1130328.jpg

Underveis er det ikke så mye skipperen kan bidra med. Han styrer og manøvrerer. Men, i havn hender det at han slår til..

large_DSCN0452.jpg

og da går det mye i "I´ll follow the sun", "And I love her", "Yesterday" og andre Beatles-svisker, samt "Alexander Kiellandsplass", "Tanta til Beate" og andre Lillebjørn-viser, og kanskje en og annen som skipperen selv har lagd...

Å gå tomme for gass til kokeapparatet i byssa i de forskjellige landene er en utfordring. Norge og Spania har samme koplingssystem til gasflaskene, mens Tyskland har sitt, og Frankrike et annet. Vi har vært gassløse, men ikke rådløse.

large_L1130222.jpg

Speilegg, bacon og pylser kan man tilberede på grillen inntil gassflasken er på plass.

Nå skal det handle om gladmat - på to måter, men begge er franske. Først til gladmaten som besetningen på Kos ville ha takket nei til. Den ser sånn ut:

large_L1130331.jpg

fisket av denne karen...

large_L1130329.jpg

som her klargjør et "herremåltid" i båten som lå aktenfor oss i Chagny. Fisken har to giftige pigger, ble fisket i kanalen, der vannet er like klart som i et gjørmehull.
Fisken ble grillet om bord, og fortært av de fire parene som tilbrakte en uke der.
Vi så dem alle fire to dager senere, og de så både friske og oppegående ut - alle sammen!

Skipper og matros hadde et annet måltid i tankene den dagen - i denne lille byen Chagny. Det er et forunderlig område av Frankrike dette. Byene er små og unnseelige, men det kryr av restauranter den han Mikkel Eng har vært og strødd ut stjerner fra gaiden sin. Vi aner kke hvem han er, denne Mikkel Eng, vi har aldri sett ham. Vi hadde heller aldri sett en restaurant som fortjente noen av hans stjerner fra innsiden. Men, da vi så at denne lille Chagny hadde en restaurant som hadde 3 stjerner i Mikkel Eng-gaiden, bestilte vi bord. Det sendet vi en melding om til våre gode venner Kirsten og Leif Buch Hansen, som var på htytten sin i Antibes. Promte kom det svar:

- Bestill bord til fire!

Det gjorde vi, selvfølgelig, og møttes til en liten hyllest av hverandre og en Båsjåle på rommet i hotellet som også huser stjernekafeen Lameloise. Det var forøvrig tredje gang vi hadde besøk av Kirsten og Leif under vår tur gjennom Europa, og det setter vi pris på!

large_L1130335.jpg

Klokka 20.00 inntok vi kafeen med 3 stjerner i Mikkel Eng-gaiden. Og du slette mi tid!

Fem sjeler i svarte dresser tok i mot, og geleidet oss til et snedde lite bord med fire lenestoler, der vi skulle innta en ørliten apperitiff... Med tilhørende herligheter.

- Bjynn å ber!

Og det gjorde de jo, retter som overgikk hverandre i smak og syn, foreviget av Den Kombinerede Indretning - nå i rollen som matfotograf.

large_7F3AF7422219AC68174BF5B4841954C1.jpg

Litt småsnadder...

large_DSCN0490.jpg

Også et lite kunstverk..

7F6CD7952219AC681766909644060110.jpg

Så ble vi geleidet til bordet der aftenens måltid skulle inntas. Vi hadde da fått bestemt meny og vin mens vi inntok apperififfen.

Så nå kommer rettene i rekkefølge...

large_DSCN0498.jpg

og

large_DSCN0501.jpg

og lammmm..

large_DSCN0509.jpg

Skipperen var tålig fornøyd..

large_7FB3C4272219AC681788097155370E33.jpg

Det var Kirsten og Leif også...

large_DSCN0511.jpg

Også matrosens dessert i fire akter...

large_DSCN0515.jpg

andre..

large_7FD6AB752219AC68179AE034F1C5E004.jpg

tredje..

large_DSCN0517.jpg

og fjerde...

large_DSCN0518.jpg

Fantastisk.

Det er også magnolian for tiden!

large_DSCN0524.jpg

Bon voyage!

Skrevet av KosiEuropa 03:15 Arkivert i Frankrike

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn