Reiseblogg fra Travellerspoint

Nana Premià de Mar.....

Kos er på vei hjem - men skal innom Paris og Amsterdam først...

overcast 18 °C

large_DSCN0212.jpg

I nesten sju måneder har dette vært adressen vår. Pantalan F - nummer 23. Der har Kos ligget og kost seg, som vi har gjort i Marina Premià. Det var vemodig å ta farvel med gode venner, med omgivelser, med opplevelser som har gjort oss godt.
Det var vemodig å forlate havnen...

large_DSCN0214.jpg

Det var vemodig å se Premià de Mar forsvinne aktenfor oss...

large_DSCN0224.jpg

Lite vet vi om framtiden, men en ting vet vi:

Vi skal tilbake hit - kanskje allerede til høsten, med da med fly.

Vi har hatt det kjempeflott her, men gleder oss veldig til hjemturen. Planen var å dra rundt 15. mars, og sånn ble det. 15. var det vindstille, men store bølger i Middelhavet fra sterk vind fra dagen før. Vi har lært oss å bli liggende i havn ett døgn etter at vinden har gitt seg. Så klokka 09.00 16. mars gikk vi ut av havnen, og ut på et speilblankt Middelhav,

large_L1130108.jpg

Målet for dagens etappe lå 35 nautiske mil mot nord-øst, Sant Feliu de Guixols, en havn vi kjente fra turen sørover i august. Da vemodet slapp taket, syntes skipperen at det var herlig å være underveis igjen...

large_L1130109.jpg

Den Kombinerede Indretning, så veldig fram til turen i Middelhavet var unnagjort. Hun stoler ikke på Middelhavets lunefule vinder. Dessuen gleder hun seg til å få ta i bruk de nye sluseskoene...

large_L1130113.jpg

De vil være gode å ha, når hun skal entre sleipe leidere i sleipe slusevegger...

Det ble en silkestart på første etappe på hjemturen, som ville ta 4 1/2 time...

large_L1130111.jpg

Etter 3 timer frisknet vinden til, og den siste timen var det noe rufsete sjø, som Kos og besetning tok på strak arm, men godt å komme i havn.

Nettet i havnen er elendig, så vi må oppsøke byens utesteder for å få skrevet bloggen. Og det er helt i orden, for det er en trivelig by.

PS

Nå virker AIS-en vår, og dere som har lyst å følge oss på ferden gjør lurest i å finne oss på vesselfinder.com. Den er bedre enn Marinetraffic.com Men, vi har den bare på mens vi går. I havn slår vi av instrumentene, så sender vi ikke.

DS

Hasta pronto!

Skrevet av KosiEuropa 05:11 Arkivert i Spania

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn