Reiseblogg fra Travellerspoint

Er blitt kjendiser på Sørlandet

Rørleggerne hilser når de ser oss

semi-overcast 10 °C

L1090527.jpglarge_L1090528.jpgL1090515.jpgL1090509.jpgL1090511.jpgL1090518.jpg"Når an går kvide i oppvaskbaljen om bord - då blåse det godt"!
Det opplevde vi i gjestehavna i Mandal onsdag. Derfor ble vi liggende ett døgn.
Det er tydelig at turistsesongen ikke er kommet i gang på Sørlandet. Det virker som om vi ikke bare er årets første båtturister, men vi føler at vi blir sett på som årets første turister i det hele tatt. Folk nikker og smiler, og til tider lurer vi på om noen har malt en stor T - for Turist - i pannen på oss begge. Nå er jo verken Farsund, Mandal eller Lillesand for storbyer å regne, men likevel. I Mandal nikket og vinket rørleggerne til oss da de kjørte forbi oss på gata. Vi hadde vekslet et par ord med dem i båthavna, der de skulle kople til vannet for sesongen. Kjekt det. Både å få vann, og at de kjente oss igjen.
Det har blåst stikker og strå langs Sørlands-kysten. Vi har aldri hørt så mange værmeldinger i løpet av et døgn eller to som vi har gjort de siste dagene. - Kuling, har de sagt både i radio, fjernsyn og over VHF-en. Likevel la vi i vei fra Mandal torsdag morgen.
Skipperen har gått rundt kysten tre ganger tidligere. Første gang med en 26 fots snekke fra Risør til Stavanger, med ein tidligere kollega, så e innante Hjelmeland, som skipper, mens Mannaen, så mønstra på i Arendal, og eg sjøl stort sett va "kalender i messå". Andre gang i en 20 fots daycruiser med en god venn, Tor, som skipper og seg selv som navigatør. Og siste gang da han hentet MS Kos i Skjebergkilen i Østfold, og gikk hjem til Stavanger, mens Kånemor mønstret på i Flekkefjord. Derfor kjenner skipperen litt til strekningen Mandal og videre østover, og vet at det stort sett er en seilas innaskjærs, nesten til Arendal.
Et par timer etter at vi hadde passert Skjærnøya utenfor Mandal hørte vi dette fra Rogaland Radio: "Mayday, mayday mayday. En båt med en mann om bord er i ferd med å gå ned ved Skjærnøya".
Vel, vi var for langt unna, men fulgte nøye med på det som skjedde på VHF-en. En fiskebåt kom havaristen til unnsetning, fikk satt en sleper om bord, og slept den til land. Alt gikk godt med båt og mannskap.
Omtrent samtidig forsvant MS Kos fra nettstedet Marine Traffic, der alle kan se fartøyer som har AIS om bord. Det har Kos, men det lever sitt eget liv. Det er enten dårlig kontat et eller annet sted, eller så er AIS-en gåen. Vi skal forsøke å få det fikset.
Lillesand er også en trivelig by, rent bortsett fra at det blåser like mye der som de fleste andre steder - når det blåser.
"Båthavnen i Lillesand er utsatt for sørlig og sør-østlig vind", var beskrivelsen. Vi kan legge til at den er ikke så verst utsatt for nord-vestlig vind heller! Vind og strøm gjorde at vi slet litt med å komme på plass i gjestehavnen.
Men her har vi det bra. Og blåser det like mye fredag, så blåser vi i å gå videre. Da ligger vi bare her i havna og venter på at Lille Lillian stikker innom. For, er vi kke årets første turister i byen kanskje...

Skrevet av KosiEuropa 09:23 Arkivert i Norge

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Ship ohoi!
Godt dokker har god tid. Dette blir en opplevelse for flere enn dere, og alle hilser på en sjømann :-)
Harald

fra harfad

Takk for det, Harald. Hadde bare denne kiulingen gitt seg...

fra KosiEuropa

Hallais EM & S
Kjekt med reisebrev fra Sørlandet. Med eller uten vind. Er ikke helt sikker på hvor dere er til enhver tid. Men ka gjør vel det når me kan lesa kjekke reisebrev. Bler nok ein bog te slutt, kjenne eg deg rett, Sveinung. Eg bestille det ryddes eksemplarer. Eller det andra. Tror Kånemor er før meg i køen. Høl høi

fra poppel

Blei någen skrivefeil her og der. Trykkleifen tog meg. For ordens skyld så meinte eg det fyssta eksemplarer og ikkje det ryddes

fra poppel

Vannari skriveleifene. Me meinte ka dokker forsto, poppel. Bog te slutt? Tja. Kanskje det va ein goe ide...

fra KosiEuropa

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn